Economia 11/11/2019

Seat posa en marxa el seu cotxe compartit a l'Hospitalet

La marca de Martorell només operava el seu 'carsharing' a Madrid fins ara

Xavier Grau
2 min
Lucas Casasnovas, de Seat, i l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín.

BarcelonaSeat està explorant els nous models de mobilitat i com encaixar-los en el seu negoci. La marca de Martorell va comprar la companyia de cotxe compartit Respiro, que fins ara només operava a Madrid. Però aquest dilluns Seat ha anunciat que Respiro aterra a Catalunya i que començarà a operar a l'Hospitalet de Llobregat el 14 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i el responsable de mobilitat urbana de Seat, Lucas Casasnovas, han confirmat aquest dilluns l'acord entre el consistori i la marca. Així, l'Hospitalet serà la segona ciutat d'Espanya i la primera catalana que comptarà amb els serveis de Respiro, la plataforma que a Madrid ja té 15.000 usuaris.

Un dels factors clau en la nova mobilitat és la reducció d'emissions de CO2. En aquest sentit, Respiro començarà a operar a l'Hospitalet amb vehicles propulsats per gas natural i, en poc temps, s'introduirà el Seat Mii, el primer model 100% elèctric de la marca de Martorell. "Volem posar a l'abast dels ciutadans solucions respectuoses amb el medi ambient per hores o dies, per als seus desplaçaments diaris, tant en ciutat com fora", ha assegurat Lucas Casasnovas.

Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la xarxa espanyola de 'smart cities', ha assenyalat que "la implantació de Respiro a l'Hospitalet permetrà lluitar contra els efectes del canvi climàtic i la contaminació ambiental", i ha recordat que una de les mesures incloses en el pla de mobilitat urbana sostenible de l'Hospitalet és fomentar el carsharing. "Seguim treballant per acostar-nos als objectius de desenvolupament sostenible plantejats per l'ONU amb l'horitzó 2030", ha dit l'alcaldessa.

Seat va adquirir Respiro i va entrar per primera vegada en el sector del cotxe compartit el 2018. Respiro és una de les plataformes de carsharing pioneres a Espanya, que l'any que ve complirà 10 anys, i ja compta amb 15.000 usuaris a Madrid. Seat també va anunciar recentment l'entrada al carsharing corporatiu per cobrir les necessitats de les empreses i proporcionar-los cotxes per minuts, hores i dies, al centre de la ciutat, al concessionari i també a la feina.

stats