Organitzacions empresarials

El Suprem anul·la el decret previ a les eleccions a la Cambra del 2019

L'ens patronal sosté que la mesura no afecta ni les eleccions ni l'actual direcció

2 min
Seu històrica de la Cambra de Barcelona.

BarcelonaL'històric gir que va fer la Cambra de Barcelona en les seves eleccions del 2019, quan la candidatura promoguda per l'ANC va aconseguir el triomf, va venir acompanyat des d'abans de les eleccions d'una forta oposició als tribunals. I com a conseqüència, les primeres sentències comencen a arribar: el Tribunal Suprem ha confirmat aquest dimecres la nul·litat del decret del Govern que va regular aquelles eleccions, que daten del 2018. La primera reacció de la Cambra ha sigut replicar que aquest veredicte no hauria d'afectar el resultat dels comicis, segons ha explicat a l'ARA una portaveu de l'organisme. "Pel que sabem no afectaria les eleccions celebrades el maig del 2019, però caldrà tenir tota la informació sobre aquest tema", han assenyalat aquestes veus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts expliquen que aquesta sentència fa referència a un procés judicial iniciat l’any 2018 (per tant, anterior a les eleccions) contra la conselleria d’Empresa i no contra la Cambra de Barcelona, ni el Consell General de Cambres de Catalunya, ni cap candidatura en concret. "Estem a l’espera de rebre còpia de la resolució del Suprem", ha afegit aquesta veu. Fonts d'Empresa també han assenyalat que estan igualment a l'espera de rebre la sentència tot i manifestar, pendents encara de veure-la, que no afectarà el resultat de les eleccions, i apuntaven que la sentència fa referència a aspectes molt tècnics.

El triomf aclaparador d'Eines de País (coordinada per l'ANC) va propiciar que Joan Canadell fos escollit president de la Cambra de Comerç de Barcelona, càrrec que va exercir durant menys de dos anys. El mes de gener passat va abandonar la presidència per concórrer per JxCat en les últimes eleccions catalanes, de manera que va ser substituït en el càrrec per Mònica Roca, que també integrava la candidatura. Però al marge dels noms, la victòria d'Eines de País va suposar un cop dur per a l'establishment empresarial català, que s'agrupava a la candidatura de Carles Tusquets i que històricament ha controlat sempre la Cambra de Barcelona.

stats