Economia 23/03/2015

Torres amplia l'aposta per Ribera del Duero i compra vinyes a Valladolid

Els cellers catalans aposten per aquesta compra per elaborar un nou vi d'alta gamma i producció limitada

Ara
1 min
El director general de cellers Torres, Miquel Torres Maczassek. TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEl grup vitivinícola Torres ha comprat 14 vinyes a la denominació Ribera del Duero, on l'empresa ja té un celler que va comprar el 2003 a Fompedraza. Segons l'empresa, l'objectiu de l'operació és elaborar un nou vi d'alta gamma i de producció limitada.

"El nostre objectiu és presentar un vi icona Ribera de Duero que serà de vinyes pròpies", ha explicat el director general, Miquel Torres Maczassek. Ha destacat els llaços que ja té la companyia després d'una dècada amb presència a la zona.

Les vinyes adquirides, a la província de Valladolid, tenen 23 anys i es troben a uns 800 metres d'altitud. Es tracta un pas més en l'expansió de l'empresa catalana, que va fer la seva primera incursió fora de Catalunya en aquesta zona el 2003.

Torres té més de 2.400 hectàrees de vinyes, de les quals 2.000 són a Espanya, 400 a Xile i 32 a Califòrnia. La seva presència a l'Estat es concentra a Catalunya (amb les DO Penedès, Conca de Barberà, Costers del Segre) i la seva diversitat a Espanya inclou les DO Rioja, Rueda, Toro, Rías Baixa i Jumilla.

stats