Aznar dóna ara tot el suport a Rajoy perquè formi govern "al més aviat possible"

L'expresident espanyol felicita el candidat del PP per l'èxit a les urnes el 26-J després d'haver-lo criticat per polaritzar la campanya

Ara
1 min
José Maria Aznar ha inaugurat aquest dilluns unes jornades de debat de la fundació FAES a Madrid

BarcelonaL'expresident del govern espanyol José María Aznar ha felicitat aquest dilluns el candidat del PP, Mariano Rajoy, per la seva victòria electoral i li ha brindat el seu suport "de la manera que sigui més útil i necessària "per formar govern "al més aviat possible". Després que fa sis mesos insinués que Rajoy havia de plegar i que aquest 26-J critiqués la seva estratègia de polarització de la campanya, Aznar ha celebrat l'èxit del PP d'aquest diumenge durant la inauguració del curs d'estiu de la fundació FAES, que presideix.

No obstant això, ha incidit que encara hi ha un problema de governabilitat, ja que "Espanya necessita trobar una manera de governar i formar govern", cosa que exigirà acords i "altura de mires i generositat" per assolir-los. En tot cas, ha desitjat que Rajoy tingui èxit en les converses per constituir govern i s'ha mostrat convençut que si s'aconsegueix una "fórmula estable de govern", Espanya tindrà una oportunitat per conjurar no només "algunes amenaces internes", sinó també per fer un pas endavant en un escenari internacional "confús".

En la seva opinió, el PP ha de liderar aquest govern, ja que en aquestes eleccions ha demostrat la seva "gran solidesa" i que és un partit "extraordinàriament important" per a l'estabilitat d'Espanya, fet que mereix "elogis" i "felicitacions". L'expresident del govern espanyol ha considerat una "bona notícia" que el PSOE es mantingui com el segon partit d'Espanya i que Units Podem no hagi aconseguit el 'sorpasso'.

stats