Esports 17/05/2021

El Barça B es torna a quedar sense ascens de la forma més cruel

Rey Manaj falla el penal decisiu de la tanda després de fer dos gols al temps reglamentari (2-2)

4 min
Els jugadors del Barça B, abans dels penals.

BarcelonaEl Barça B no pujarà a Segona Divisió. Sota un sol de justícia a Don Benito (Badajoz), i després dels 90 minuts reglamentaris, 30 de pròrroga i nou llançaments des del punt de penal, l'equip blaugrana va tornar a quedar a les portes del futbol professional i disputarà el curs que ve la Primera RFEF. La igualtat entre els dos equips (2-2) només es va resoldre des dels onze metres, on van triomfar els porters. Iñaki Peña va aturar quatre xuts, i Biel Ribas també. La diferència la va marcar el llançament definitiu de Manaj, el cinquè de la primera ronda. L'albanès, autor dels dos gols del seu equip, va buscar l'escaire per arrodonir la matinal a Extremadura i va trobar la graderia. El relat fa mal perquè el filial blaugrana ho tenia a tocar, igual que el curs passat, quan va perdre la final per l'ascens contra el Sabadell.

En una primera part marcada per la manca d'espais i la intensitat defensiva de l'UCAM, que va entregar la possessió des del primer minut, el Barça B va veure ràpidament que li tocaria remar per aconseguir l'objectiu. Amb 0-0 al marcador, els de García Pimienta van reclamar un penal per unes mans de Charlie Dean a l'hora de bloquejar un xut de Konrad de la Fuente, que minuts abans va veure com l'àrbitre li anul·lava un gol per fora de joc. De les dues decisions polèmiques, només la possible pena màxima es podria haver assenyalat amb l'ajuda del VAR, un sistema que encara no funciona als partits de promoció a Segona.

L'UCAM va respirar després d'aquests dos primers intents culers i va trobar el premi del gol en una bona jugada individual d'Alberto Fernández, que va conduir la bola fins a la frontal de l'àrea i va enviar un xut dur i col·locat que Iñaki Peña no va poder salvar. El porter del Barça B sí que havia aturat un intent previ de Liberto, però no ho va aconseguir amb el de Fernández. El filial barcelonista va entomar el cop amb maduresa i va estar a punt d'empatar de seguida gràcies a Rey Manaj, que va enviar al pal del balear Ribas una rematada de davanter pur. El seu homòleg a l'UCAM, Jordi Sánchez, va buscar el 2-0 minuts després en una altra acció d'àrea, però no va impactar la pilota amb prou força com per superar Peña.

La segona part no va poder començar millor per als interessos del Barça. No havien passat ni 30 segons de la represa quan Matheus es va trobar una bola lliure a l'àrea gran de l'UCAM i, en intentar rematar-la a porteria, es va veure desplaçat per Jannick. Aquesta vegada el col·legiat sí que va assenyalar els onze metres, des d'on Manaj no va desaprofitar l'ocasió per empatar el duel. Val a dir que el criteri de Román Román, del Comitè Castellà, va beneficiar el Barça, ja que Matheus hi va posar més pa que formatge en la seva pugna amb Jannick. Sigui com sigui, els de García Pimienta van trobar la seva millor versió després de l'empat i van estar a prop de fer l'1-2 en un parell d'acostaments. El més clar va acabar amb un xut de Collado que va sortir afaitant el pal després de tocar en un rival.

Manaj es disfressa de Haaland

En aquest context de superioritat, al minut 65 Manaj es va treure de la màniga la jugada del duel. El veterà (té 24 anys) ariet del filial blaugrana va controlar una pilota a camp propi i va progressar en solitari, en vertical i en estampida cap a la porteria de Ribas. Ple de confiança, l'albanès va superar quatre defenses en carrera i va tenir prou oxigen per aturar-se, retallar a la frontal de l'àrea i deixar anar una rematada rasa i dura que el porter de l'UCAM no va poder desviar. Manaj va regalar una seqüència pròpia de Haaland, per qui Joan Laporta sospira de cara al futur, per alimentar el possible retorn del Barça B al futbol professional.

Però després d'uns minuts de descontrol, els murcians van tornar a igualar el marcador gràcies a l'estratègia. Al 81, Xemi va trobar la xarxa al segon pal després d'una pilota pentinada al primer. L'equip blaugrana va tornar a pagar cars els problemes que té per defensar la pilota aturada i, malgrat un intent final de Manaj que Ribas va salvar de forma providencial, no va poder evitar la pròrroga. L'UCAM va entrar millor al temps extra i va exigir Peña en dues accions consecutives, primer amb un xut llunyà i després amb una rematada a boca de canó d'Espina a la sortida d'un córner. El porter alacantí va salvar els seus companys de la falta d'idees que van exhibir al primer tram de la prolongació. Amb les forces per terra al segon parcial, Manaj va tenir una ocasió al minut 119 amb un cop de cap desviat sobre la línia per Aketxe. La igualtat es va haver de dirimir des dels onze metres, amb la fortuna de la banda de l'equip murcià. El Barça B haurà de seguir millorant per tornar a l'elit.