Barça
Esports Barça 20/11/2021

El Barça es dona un marge per substituir Planes després de sondejar Deco

Xavi Hernández i Mateu Alemany lideraran els moviments de mercat del club a curt termini

3 min
Ramon Planes, secretari tècnic del Barça.

BarcelonaEl canvi de guàrdia a les posicions de primer ordre de l'àrea esportiva del Barça s'ha acabat de materialitzar aquesta setmana amb la rescissió de contracte de Ramon Planes. Poc després de les eleccions del 7 de març, la junta de Joan Laporta va executar acomiadaments poc mediàtics i força previsibles a Sant Joan Despí, com ara Xavi Martín, Albert Soler (avui figura clau al CSD) o Juanjo Castillo. Més tard va donar llum verda a cessaments més dolorosos, com els de Xavi Garcia Pimienta, Xavi Pascual, David Barrufet o Guillermo Amor, i va acceptar la sortida de Lluís Cortés per evitar un motí a l'equip femení. A Ronald Koeman va estar a punt de destituir-lo després d'un pèssim final de Lliga, però la falta de diners i de consens amb el seu substitut van obligar a posposar la mesura. Planes, associat a l'antiga junta però ben relacionat amb Mateu Alemany, també va aguantar com a secretari tècnic. De fet, se'l va renovar fins al 2022.

El mal començament de temporada del primer equip va escombrar Koeman abans de l'aturada del novembre. Va arribar Xavi Hernández per substituir el neerlandès a la banqueta i la directiva comptava amb Planes com a mínim fins a finals de temporada. A la junta s'esperava que el lleidatà participés en la recerca de jugadors per reforçar la plantilla al mercat d'hivern, sobretot considerant que havia portat les converses per reclutar Dani Alves. No obstant això, va optar per renunciar al seu càrrec, adduint que el nou tècnic es mereixia iniciar un projecte amb la seva gent i demanant llibertat per reenfocar la seva carrera, ja que té propostes per seguir-la a Anglaterra, Itàlia i Espanya. Va fer un pas al costat abans d'exposar-se a veure's en un buit. Sap que Xavi vol tenir més pes en la planificació del que tenien Valverde, Setién o Koeman, els tres entrenadors amb els quals ha treballat des que Bartomeu el va fitxar, i també és conscient que no comparteix manual amb el vallesà. De fet, després dels adeus de Valverde i Setién, la seva aposta era contractar Pochettino. I quan Koeman va estar a la corda fluixa al maig, ell va ser dels més insistents en defensar la continuïtat del neerlandès si l'alternativa era anar a buscar Xavi, a qui no veia a punt.

Deco en la seva etapa de jugador

Deco, sondejat sense sort

Amb Planes fora de l'organigrama, el Barça ha decidit donar-se un temps per refer-lo després que Laporta oferís la vacant a Anderson Deco. Segons ha pogut confirmar l'ARA, el president va posar-se en contacte amb l'exculer, que actualment col·labora amb el club fent seguiment del mercat brasiler i portuguès, perquè fes un salt professional, però no el va aconseguir convèncer. Tampoc s'espera que Jordi Cruyff faci un pas endavant a curt termini. El neerlandès, que defensava la continuïtat de Koeman, seguirà fent de director de scouting internacional, mentre que Carles Puyol, que s'ha format com a director esportiu i fins i tot va estar d'adjunt a Andoni Zubizarreta, de moment conserva la incògnita sobre el seu desitjat retorn a la institució. Per tant, sense opcions ni dins ni fora del Camp Nou, el Barça anirà al mercat d'hivern amb l'agenda d'Alemany, que ja va avisar que caldrà tancar sortides i rebaixes per poder inscriure nous jugadors, i l'olfacte de Xavi, que ja ha transmès que la seva prioritat és obrir el camp. Una, renovant Dembélé. I dues, valorant perfils com els de Dani Olmo o Sterling.

De Planes, el quart i últim director esportiu de l'era Bartomeu, quedaran al vestidor del primer equip dos futbolistes de futur estratègic com Pedri González i Ronald Araujo. El canari i l'uruguaià són la cara d'una moneda que a la creu té apostes més desafortunades, com Murillo i Boateng.

stats