Esports Barça 29/04/2023

Així es Guido Rodríguez: el reemplaçament de Busquets que agrada a Xavi

L'argentí, intocable per a Pellegrini i campió del món, és un dels relleus que valora el Barça per al migcentre

3 min
El jugador argentí del Betis, Guildo Rodríguez

BarcelonaSergio Busquets encara no ha dit si renovarà o no com a jugador del Barça. Tot i que la previsió a Sant Joan Despí era que el migcentre de Badia del Vallès comuniqués les seves intencions pels volts de Sant Jordi, encara no hi ha una resposta definitiva. Arribats a aquest punt, i segons expliquen fonts de la negociació a l'ARA, la incògnita ha deixat de dependre de l'oferta que hi ha a sobre de la taula, ja que el capità sap que ha de cobrar menys per la difícil conjuntura econòmica del club. No hi ha marge per oferir-li més que una temporada més de contracte molt a la baixa –amb un 60% menys dels emoluments anuals actuals– i el futbolista ho accepta, així que la decisió depèn del factor personal, amb les opcions d'anar als Estats Units o l'Aràbia Saudita encara vives, i del que passi amb el possible retorn de Leo Messi.

Busquets reapareixerà després de sanció aquest dissabte (21 h, Movistar LaLiga) al Camp Nou contra el Betis, que és l'equip on juga un dels migcampistes que el Barça valora per substituir-lo o oxigenar-lo en cas que es donin les condicions necessàries. És Guido Rodríguez, un dels homes clau per a Manuel Pellegrini, l'entrenador del conjunt andalús. Aquesta temporada acumula 27 titularitats en partits de Lliga, en què ha jugat més del 80% dels minuts i suma el gol que li va marcar fa uns dies a l'Osasuna.

Campió del món amb l'Argentina –però amb un paper molt secundari a Qatar, on va disputar només un partit–, aquest migcentre de 29 anys és una de les alternatives que estudien Xavi Hernández i els membres de l'àrea esportiva per reforçar la zona ampla. Segons el criteri del tècnic, l'home ideal per rellevar Busquets és Martín Zubimendi, de la Reial Societat, però el seu cost –60 milions de clàusula de rescissió– és massa elevat per a les dificultats de la institució per complir el fair play financer i obliga a buscar altres perfils més assequibles.

Aquest és el cas de Guido, que és vist internament com un jugador de rendiment immediat per la seva experiència a la Lliga –108 partits en tres cursos i mig– i, a més, acaba contracte el 30 juny del 2024, fet que obre la porta a la negociació d'un traspàs per sota del valor de mercat (28 milions, segons el portal especialitzat Transfermarkt). Si el futbolista no renova i el Barça tanca sortides per fer espai salarial, la negociació podria començar. De moment, segons diuen a l'ARA des de l'àrea esportiva, no hi ha contactes en ferm per tractar el seu fitxatge, però no amaguen que és un jugador que agrada, alhora que recorden que primer cal saber què farà Busquets i amb quin fair play es comptarà per poder anar darrere objectius com ell.

Guido Rodríguez "fa jugar l'equip"

Parlant amb Ariel Holan, un dels primers entrenadors de Rodríguez, s'entén per què Xavi i companyia valoren el seu perfil. "És un migcampista dels que fan jugar l'equip. Es perfila molt bé i brilla sobretot quan el porter i els centrals també tenen bon tracte de pilota. Accelera el joc des del concepte. No és el clàssic cinc argentí agressiu en la recuperació, ell destaca més per distribuir i construir. També pot sumar en estratègia perquè té altura (fa 1,85 metres)", diu l'actual preparador de l'Universidad Católica de Xile, que va dirigir Guido a Defensa y Justicia després d'endur-se'l cedit del River Plate, el club en què es va formar. Abans de fitxar pel Betis a principis del 2020, el migcentre va fer carrera a Mèxic, primer al Tijuana i després a l'Amèrica.

A Sevilla, el jugador pretès pel Barça va coincidir amb Joel Robles, avui porter del Leeds, que defineix el seu excompany com "un pivot perfecte per a equips que juguen a l'atac, defensen molt oberts i necessiten un bon balanç, equilibri i bones cobertures". I afegeix: "És un company excel·lent, un líder al vestidor i està preparat per fer el salt a un gran equip. De fet, que estigui a la selecció campiona del món així ho demostra". Holan va més enllà: "És un professional de 10. I com a persona, un 20. A Defensa y Justicia ell va ser el responsable del bon joc que vam fer durant només sis mesos". "Guido està preparat per jugar al Barça, que necessita que tots els seus jugadors construeixin", conclou.

stats