Barça
Esports Barça 01/04/2023

Sergio Busquets vol tornar a jugar amb Leo Messi

El capità, que espera a saber què farà l'argentí, accepta les condicions del Barça però encara no descarta ni els Estats Units ni l'Aràbia Saudita

3 min
Sergi Roberto, Sergio Busquets i Jordi Alba

BarcelonaSergio Busquets no té intenció de demorar gaire temps més la decisió sobre el seu futur. Després de gairebé 15 temporades al primer equip del Barça, el capità considera que encara té corda per, com a mínim, jugar un parell o tres d'anys més. Ha d'escollir, però, on ho vol fer. Damunt la taula sospesa tres possibles escenaris: seguir de blaugrana una temporada més, marxar a l'Inter Miami de la MLS o acceptar la pluja de diners de l'Aràbia Saudita. "Ara mateix, segueix sospesant les tres opcions. No ho té decidit, continua valorant els pros i contres dels tres escenaris possibles", resolen a l'ARA des de l'entorn del migcampista de Badia del Vallès.

Això sí, situen en aproximadament "tres setmanes" el temps que el dorsal 5 tardarà en decidir el seu futur. "No s'ha marcat cap data límit, però tampoc no vol allargar-ho fins al final de la temporada". Abans d'escollir el seu camí, Busquets també vol saber què farà el seu bon amic Leo Messi, que segueix sense renovar amb el PSG. No és que la decisió de l'actual campió del món amb l'Argentina condicioni el seu relleu en la capitania al Barça, però sí que és "un factor que pot fer decantar la balança": "No és cap secret que són amics i que es porten molt bé". Xavi confia en la continuïtat del migcampista de 34 anys, però ja ha admès en nombroses ocasions que la decisió ja "només depèn del Busi".

Busquets, que acaba contracte enguany, ja té damunt la taula la proposta del Barça: renovar una temporada –només un curs, sense cap altre d'opcional– i passar a cobrar menys de la meitat dels emoluments que rebia fins ara. De fet, passaria a percebre entre un 60 o 70% menys dels seus actuals ingressos, que són els d'una fitxa superior als 10 milions d'euros nets per temporada (una mica més de 20 milions bruts). En cas de quedar-se, Busquets acceptaria passar a cobrar aquestes quantitats perquè, tal com afirmen des del seu entorn, seria una decisió basada "en els sentiments i no en els diners". De la mateixa manera que si Messi –amb qui Buquets, Jordi Alba i les seves respectives parelles van sopar a mitjans de febrer a Barcelona– torna al Barça no serà per una qüestió econòmica.

Busquets accepta els nous termes proposats pel Barça

El futbolista segueix meditant aquesta proposta que el club li va fer arribar fa un parell de setmanes. Si encara no l'ha acceptat no és perquè no estigui d'acord en els termes, ja que el capità és conscient de la realitat econòmica de l'entitat. En cas de donar-hi llum verda, només caldria acabar de polir "alguns serrells", relacionats amb alguns dels variables del nou contracte que el vincularia amb el Barça fins al juny del 2024. L'entitat només s'ha reunit un cop de manera oficial amb la representació i els advocats de Busquets, que és quan li van fer arribar aquesta proposta substancialment a la baixa.

A l'hora de decidir-se, també tindrà en compte el seu entorn familiar més directe. Acabar la seva carrera als Estats Units sempre ha seduït el capità, un pla de futur que comparteix, precisament, amb Messi. L'Inter de Miami, presidit per David Beckham i que té com a director de negocis l'exexecutiu del Barça Xavier Asensi, somia en ajuntar-los tots dos. L'aventura americana té com a atractiu un projecte familiar a Miami, mentre que les millors ofertes econòmiques arriben d'equips de l'Aràbia Saudita. Al golf Pèrsic banyarien Buquets d'or. És el destí escollit per Cristiano Ronaldo, que a l'Al-Nassr cobra 200 milions d'euros bruts anuals.

La insistència de Xavi perquè Busquets es quedi

Si després del Mundial, al desembre, semblava clar que Busquets esgotaria el seu últim any de contracte al Barça i marxaria al final de la temporada, la insistència de Xavi i l'oportunitat de retrobar-se amb Messi poden acabar de decantar la balança perquè segueixi un curs més de blaugrana. Davant la dificultat de fitxar el pivot de la Reial Societat Martin Zubimendi, a qui el tècnic voldria com a relleu, l'egarenc li ha demanat al capità i amic que continuï, almenys, un any més. Zubimendi té una clàusula de 60 milions d'euros, prohibitiva amb la realitat actual de l'economia blaugrana.

Aquest dissabte, si juga contra l'Elx –que ho farà–, Busquets haurà jugat un mínim de 23 partits de Lliga durant 15 temporades consecutives. Amb el Barça això només ho ha aconseguit Messi, recordava el periodista de Barça TV Jaume Marcet a les xarxes. El de Badia té una gran decisió per davant i, tot i que no la voldria demorar més d'un parell o tres de setmanes, voldria saber què fa Messi. L'argentí, descontent a París, espera saber quin projecte esportiu li planteja el PSG, però aquesta és una qüestió difícil de resoldre: el tècnic Christophe Galtier està pràcticament sentenciat després que els parisencs fossin eliminats a la Champions, i el director esportiu, Luis Campos, tampoc té la cadira assegurada malgrat que no fa ni un any que està al càrrec.

stats