Barça
Esports Barça 28/11/2021

A Manchester, el Barça també va preguntar per Anthony Martial

A banda de Ferran Torres, taxat en 70 milions pel City, el club blaugrana es planteja altres opcions de cara al mercat d'hivern

3 min
Mateu Alemany, en una roda de premsa amb el Barça.

BarcelonaEl viatge a Manchester de Mateu Alemany per estudiar opcions de mercat ha marcat l'actualitat del Barça durant les últimes hores. És un fet que el club blaugrana, a través del seu màxim executiu esportiu, i a l'espera de l'arribada d'un secretari tècnic que substitueixi Ramon Planes, està buscant la manera de reforçar els arguments ofensius de l'equip de Xavi Hernández. Els problemes que té la plantilla amb el gol són evidents, però el tècnic està convençut que la solució no implica incorporar un home d'àrea, sinó futbolistes menys específics, capacitats, si s'escau, per jugar a la banda. La necessitat a curt termini està clara, si bé el Barça no té marge salarial per incorporar cap nou futbolista, ni traspassat ni cedit. "No ens sobra res", va explicar Alemany a la presentació de Dani Alves. Amb l'actual massa de sous professionals, només es podrà inscriure el veterà lateral brasiler, que cobrarà un salari quasi simbòlic. Tampoc ha sigut fàcil afegir el cost del nou cos tècnic, molt més assequible que el de Ronald Koeman, al qual s'ha pagat una quitança de 10 milions. Per tant, abans de poder tancar més cares noves, serà imprescindible firmar alguna sortida o acordar alguna rebaixa salarial amb els futbolistes que estan pendents de fer-ho.

Ferran Torres celebrant un gol amb el Manchester City.

Des del Barça s'assegura que el viatge a Manchester cal interpretar-lo com una declaració d'intencions, com un gest –per temptejar el terreny amb jugadors que agraden– paral·lel als deures que cal continuar fent perquè la plantilla sigui molt més sostenible. Després d'Olmo i Sterling, el futbolista que se suma a la cartera de futuribles és Ferran Torres. Representat per la mateixa agència que Pedri, amb la qual hi ha molt bona sintonia des de l'última i recent renovació del canari, el davanter valencià quadra amb la voluntat de Xavi i estaria disposat a canviar d'aires. El sedueix formar part del projecte iniciàtic del tècnic vallesà al Camp Nou i vol tenir un paper més protagonista del que li dona Pep Guardiola al City. El problema és que té contracte en vigor fins al 30 de juny del 2025 i que el club citizen el valora molt per la seva joventut i projecció (21 anys). En aquest sentit, fonts de l'entitat anglesa consultades per l'ARA el taxen en 70 milions d'euros, una xifra prohibitiva ara mateix per al Barça i que s'hauria de satisfer amb una fórmula de cessió amb compra obligatòria. A l'Etihad també hi ha certa resistència a parlar de bescanvis: ara mateix no veuen opcions en l'actual plantilla culer que s'ajustin al perfil que necessitaria l'equip en cas de perdre Ferran, un jugador que va aterrar a la Premier fa un any i escaig per 25 milions i 12 de variables.

Moviments a la vista al United

Tots els focus apunten a l'exvalencianista, que a través del seu entorn s'ha afanyat a deixar clar que estaria disposat a tornar a la lliga espanyola. Tot i això, fonts del Barça asseguren que el viatge d'Alemany a Manchester no només va ser per Torres. "Hem de detectar les opcions de mercat per a quan puguem fer-les efectives", argumenten. En aquest sentit, s'exploren més opcions d'atac, també al veí del City: el Manchester United. A l'equip en què juga Cristiano Ronaldo, i que a partir d'ara estarà dirigit per l'alemany Ralf Rangnick des de la banqueta, hi haurà moviments associats al canvi, tant d'entrada com de sortida. Pel que fa als primers, al club blaugrana hi ha bons informes d'Anthony Martial, extrem francès que porta més de cinc anys a Old Trafford (267 partits i 89 gols) i que ara no és titular des de les arribades de Cristiano i de Jadon Sancho. De moment, se l'estudia únicament com a cedit, per davant d'Edinson Cavani, veterà ariet pur que ha sonat les últimes setmanes i que no encaixa tant amb els gustos de Xavi. D'altra banda, tampoc s'ha de perdre de vista que el Barça s'ha de preparar per omplir el buit que deixarà el Kun Agüero i per una hipotètica marxa de Dembélé, si finalment decidís no renovar.

stats