Messi s'hauria de reduir la fitxa fins a un 50% per seguir al Barça

Segons ha avançat TV3, el president i l'argentí es van reunir la setmana passada per parlar de la renovació

Martí Molina
2 min
Leo Messi

"Hi ha ofertes que li poden donar molts diners, ofertes que el poden fer jugar amb companys amb els quals té ganes de retrobar-se, ofertes que el farien jugar en un equip competitiu i ofertes que poden combinar-ho tot". Aquesta era la resposta que donava Joan Laporta, durant la campanya electoral, en una entrevista a l'ARA. Es referia a la possibilitat que Messi renovés el contracte amb el Barça. Una opció que, avui dia, sembla possible de complir. Segons ha avançat TV3, i ha pogut confirmar l'ARA, tant el president blaugrana com el futbolista es van reunir la setmana passada per començar a parlar del futur de Messi i la trobada va acabar amb bones vibracions per les dues parts.

Segons aquesta informació, Messi estaria disposat a rebaixar-se fins al 50% de la seva fitxa per poder-se adaptar a la situació econòmica del Barça, molt malmesa per la gestió de l'anterior directiva i agreujada per la crisi del coronavirus. De moment, però, és només una hipòtesi, ja que no es van parlar de xifres concretes d'aquest futur contracte. I és que el Barça està pendent de les quatre auditories que ha demanat per conèixer la situació financera real de l'entitat. Els resultats d'aquestes auditories no arribaran fins a mitjans de maig. Un cop es tinguin els números sobre la taula, hi haurà una nova reunió. Ara bé, tant Laporta com Messi saben que les previsions no són optimistes.

Dos anys més de blaugrana

Números a banda, la primera proposta del Barça amb Messi consisteix en seguir jugant al Camp Nou durant dos anys, fet que li permetria arribar al Mundial de Qatar del 2022 amb la garantia d'estar competint al màxim nivell. Encoratjat per la victòria a la Copa i pel bon final de Lliga que està fent l'equip, el president s'ha compromès a garantir-li un equip més competitiu de cara a la temporada vinent, en què intentaria contractar un crac que marqui les diferències. Com ja s'ha publicat, el nom que més il·lusiona la directiva és el d'Erling Haaland, davanter del Borussia Dortmund.

Acabades aquestes dues temporades, Messi faria les maletes als Estats Units per jugar a Miami, a la franquícia que presideix David Beckam, i on es retrobaria a la gespa amb Luis Suárez. Durant aquest temps, també seria ambaixador del club blaugrana i ajudaria l'entitat a aconseguir contractes estratègics de patrocini. Un cop pengés les botes, tornaria al Barça per integrar-se a l'estructura esportiva del club.

Laporta sempre ha apel·lat a la "credibilitat" per afrontar la negociació amb Messi, i també ha assegurat que oferirà a l'argentí "el millor contracte possible dins les limitacions del club". Mentrestant, i tenint en compte que el davanter acaba contracte aquest estiu, diversos clubs s'han interessat per contractar-lo. Un d'ells és el París Saint-Germain, que li hauria proposat dos anys de contracte i un tercer d'opcional, segons TNT Sports Brasil, amb l'objectiu que Messi es retrobi al PSG amb Neymar.

stats