Futbol

El premi The Best també acredita Alexia Putellas com la millor

En la categoria masculina, Robert Lewandowski repeteix i tornar a guanyar el guardó

2 min
Alexia Putellas, guanyadora del premi The Best, i Jennifer Hermoso, finalista

BarcelonaAlexia Putellas segueix recollint reconeixements que l'acrediten com la millor jugadora de la passada temporada. Primer va ser la Pilota d'Or, que va celebrar amb un emotiu discurs pronunciat en català, i aquest dilluns ha arribat el The Best, l'altre principal gran premi d'abast mundial que entrega, en aquest cas, la FIFA. La capitana blaugrana és un emblema del futbol i un referent per a tots aquells nens i nenes que somien amb convertir-se en futbolistes. Aquella nena que de ben petita gaudia jugant a futbol i que anava al Camp Nou a veure els partits del Barça enfundada en un buf del Club Super3 ara recull trofeus davant els ulls de tot el món.

Després d'anys de bona feina al club blaugrana apostant per professionalitzar l'equip femení, el Barça celebra ara tenir un grup de jugadores, comandades per Putellas, disposades a seguir fent història. Perquè, com la Pilota d'Or, el The Best és un trofeu individual, però el futbol és un esport col·lectiu i el conjunt català disposa d'un equip que no ha perdut la fam. De fet, Alexia s'ha imposat per davant de la també blaugrana Jennifer Hermoso, que va fer 51 gols l'any passat, i de la jugadora del Chelsea Sam Kerr, finalista de la Champions i màxima golejadora de la lliga anglesa. "El 2021 va ser perfecte. Vam guanyar la Lliga de Campions i esperem repetir-ho aquest any. És un premi compartit amb tot l'equip", ha dit la guanyadora, que ha rebut el premi de mans de Sergio Busquets, capità del Barça masculí, ja que la gala se celebrava de forma telemàtica.

Sense cap blaugrana en l'onze ideal

Lluís Cortés, actual seleccionador d'Ucraïna, optava a recollir el premi com a millor entrenador d'un equip femení del curs passat per la seva tasca al capdavant del Barça, però ha saltat la sorpresa: la guanyadora ha sigut Emma Hayes, tècnica del Chelsea. La britànica també s'ha imposat per davant de Sarina Weigman, exseleccionadora dels Països Baixos que actualment dirigeix l'equip nacional d'Anglaterra. L'elecció per part del jurat no deixa de ser sorprenent, perquè el Barça, amb Cortés a la banqueta, va golejar l'equip de Hayes en la final de la Champions. Igual de sorprenent ha sigut que no hi hagués cap jugadora blaugrana en l'onze ideal de la FIFA de la temporada passada.

Lewandowski segueix sent The Best

La gala també ha premiat amb el The Best el jugador del Bayern Munic Robert Lewandowski, que ja el va guanyar el curs passat. El polonès s'ha imposat a Leo Messi, ara al PSG, i al jugador del Liverpool Mohamed Salah. El guardó a millor entrenador ha sigut per al del Chelsea, Tomas Tuchel, vigent campió de la Lliga de Campions. S'ha imposat per davant de Pep Guardiola, tècnic del Manchester City, i Robert Mancini, campió de l'Eurocopa amb Itàlia. Per la seva part, Cristiano Ronaldo ha rebut una distinció especial pels rècords que ha batut aquest any amb Portugal, entre els quals ser el jugador amb més convocatòries amb una selecció europea i el màxim golejador a escala d'equips nacionals, amb 115 gols.

stats