Lliga Endesa
Esports Bàsquet 21/05/2013

Els jugadors de bàsquet faran vaga a partir de diumenge si l'ACB no accepta les seves condicions

Les negociacions del nou conveni col·lectiu posen en risc la disputa del 'play-off'

àlex Gozalbo
1 min
Roda de premsa

BarcelonaEl segon partit del 'play-off' de la Lliga Endesa corre perill de no disputar-se ja que l'Associació de Jugadors (ABP) farà vaga indefinida a partir d'aquest diumenge si l'ACB no accepta les seves condicions en relació a les negociacions del nou conveni col·lectiu. El sindicat va anunciar el passat divendres un ultimàtum de 48 hores.

L'ACB ha emès aquest dimarts un comunicat en què recorda que està oberta a reprendre la negociació per arribar a un acord que satisfaci les dues parts. L'associació dels clubs, de fet, recorda que "ja ha acceptat la majoria de propostes del sindicat" i ha propostat d'altres que "milloren substancialment les condicions de treball" dels jugadors.

"La nostra primera valoració és de sorpresa ja que hem sigut sensibles a moltes de les peticions dels jugadors", ha dit Beto Agustí. El director general de l'ACB considera impossible seguir finançant amb uns 500.000 euros anuals el sindicat dels jugadors. "L'ABP ha de fer un esforç per sensibilitzar-se amb la caiguda d'ingressos que pateix el món de l'esport", ha afegit.

L'ACB ha demanat aquest dimarts la mediació de Miguel Cardenal, secretari d'Estat per a l'Esport.

Segons l'ABP, en canvi, la cobertura del fons de garantia és una de les mesures en què les dues parts estan més allunyades.

stats