Esports 20/09/2017

"Busca't un advocat", l'advertència d'un Guàrdia Civil a un campió olímpic casat amb una detinguda per l'1-O

Set agents han interceptat Mercedes Martínez quan anava cap al pàrquing per portar els fills a l'escola

Albert Llimós
2 min
Els polítics i ciutadans protestant pel dispositiu policial

BarcelonaQuan faltaven pocs minuts per a les vuit del matí, set agents de la Guàrdia Civil, vestits de paisà, han interceptat Mercè Martínez Martos, tècnica del departament de Vicepresidència, de l'àrea de sostenibilitat financera de la Generalitat. Anava a buscar el cotxe per portar els seus dos fills, de 15 i 17 anys, a l'institut, a la part alta de Barcelona. Però no ha tingut temps ni d'entrar al pàrquing del carrer Provença: els agents l'esperaven puntuals. Martínez, entre plors de la seva filla, els ha hagut de donar diners per anar en taxi fins a l'escola mentre els agents començaven l'escorcoll del vehicle.

Un cop acabada la recerca al cotxe, els agents s'han dirigit fins al domicili de Martínez, a Comte Urgell, per continuar buscant material vinculat al referèndum de l'1 d'octubre. En obrir la porta s'han trobat els 190 centímetres de Milan Kalina, un dels jugadors d'handbol més importants de la dècada dels vuitanta, ex del Barça i campió olímpic amb Iugoslàvia. Durant gairebé dues hores, els set agents han escorcollat el domicili del matrimoni i, en un moment de tensió, quan Kalina s'ha queixat del tracte dels agents amb la seva dona, "com si fos una terrorista", un dels Guàrdia Civils li ha llançat a sobre els quatre fulls de l'ordre judicial de l'escorcoll, ordenada pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona. "Busca't un advocat", li ha dit un agent a Kalina, que duu ja 30 anys a Barcelona i 20 casat amb Martínez Martos. Els policies s'han endut 4 portàtils, 2 ipads, telèfons mòbils, una desena de 'pen drives' (algun en forma de "nino", tal com detalla l'acta) i claus del domicili.

"És una demostració de força. Hem tornat a l'època de Franco, Goebbels o Pinochet", lamenta Kalina, a qui no han informat d'on s'enduien detinguda la seva dona. "Ja es posarà en contacte amb vostè", li han respost mentre marxaven. Finalment, l'exjugador del Barça ha pogut confirmar que la seva dona està detinguda a la comissaria de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia.

stats