PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 11/04/2023

Castellanos, el tercer davanter en només set dies que deixa les xarxes socials per una allau d'insults

El futbolista del Girona va fallar un gol cantat al Camp Nou i va acabar plorant al vestidor

2 min
Taty Castellanos lamentant-se després d'una acció durant el Barça-Girona de dilluns.

GIRONAL'alegria del Girona pel punt sumat al Camp Nou ha quedat tacada pel sentiment de culpa de Taty Castellanos, el davanter blanc-i-vermell que a la segona part va fallar davant de Ter Stegen  un gol cantat que qui sap si hauria enviat els tres punts cap a Montilivi. L'argentí va acabar el partit plorant, al vestidor, amb un sentiment agreujat per la poca pietat de les xarxes socials, que l'assenyalaven a ell com el principal culpable de l'empat.

De matinada, Castellanos ha esborrat els seus perfils de Twitter i Instagram, i ja és el tercer davanter que en només set dies fuig de les xarxes, després de Nico Williams, de l'Athletic Club, i Dusan Vlahovic, del Juventus. Tots tres tenen el mateix motiu per tancar els seus comptes públics: l'allau d'insults per les ocasions fallades. Crítiques que provenen, de manera majoritària, dels seus propis aficionats. Aquesta tendència s'estén en una societat cada cop més acostumada a emetre judicis a internet, moltes vegades emparats en l'anonimat.

Una assistència preciosa d'Arnau Martínez, a l'inici de la segona part, va deixar Castellanos completament sol enfilant la porteria de Ter Stegen en un dos contra u, perquè també l'acompanyava Viktor Tsygankov. L'argentí, contra tot pronòstic, es va empatxar de pilota i no la va cedir a l'ucraïnès, que només l'havia d'empentar a porteria buida. Castellanos, de fet, no va xutar ni entre els tres pals: de forma incomprensible, va rematar molt desviat.

"Estava plorant al vestidor", va dir Míchel al final del partit. "Als davanters els fa més mal fallar una ocasió que tota la feina que hagin pogut fer. Ell creu que tenia la passada a Tsygankov, perquè era un dos contra u amb Ter Stegen. Taty ens ha donat molt aquesta temporada i ens continuarà donant molt. Estic convençut del seu nivell i que marcarà gols, i això que ha passat... Els davanters hi són per fallar, també. Però al final ens donarà moltes alegries". Castellanos duu sis gols a la Lliga i un a la Copa del Rei.

Altres casos de crítiques desfermades a Montilivi

Arran d'una pregunta de l'ARA, el Girona assegura que Castellanos es va donar de baixa de les xarxes sense llegir cap dels comentaris que el citaven. És a dir, el club gironí considera que els insults no tenen res a veure amb la seva decisió. Però a Girona ja hi ha hagut diferents casos de futbolistes assenyalats i maltractats mitjançant les xarxes socials. Un dels més sonats va ser el de l'antic capità Àlex Granell, que va ser xiulat a l'estadi i va deixar Twitter el primer any a Segona després del descens. Al jugador gironí li va fer molt mal que el censuressin tan durament, cosa incomprensible després de tots els èxits que havia viscut al club. Més recent va ser l'allau de crítiques al també davanter argentí Nahuel Bustos, que, com Castellanos al Camp Nou, va esclatar a plorar, frustrat pel seu desencert.

Castellanos, minuts després de l'ocasió fallada, va ser substituït per Cristhian Stuani, i en acabar el partit, no va poder contenir les llàgrimes al vestidor. Hores més tard, encara en calent, va esborrar els seus perfils a les xarxes per allunyar-se tot el possible d'unes crítiques i insults que no es poden justificar de cap de les maneres.

stats