PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 19/05/2023

El futur de Taty Castellanos al Girona no està gens clar

L'argentí valora positivament continuar a Montilivi, però la seva cotització s'ha disparat i tindrà ofertes

2 min
Taty Castellanos, davanter del Girona

GIRONAFa un mes que Taty Castellanos ocupa portades. Des d'aquell error davant de Ter Stegen, per ser exactes, que li va comportar rebre crítiques. Però el davanter argentí es va refer de pressa i en pocs dies va marcar un pòquer de gols al Madrid, a més de continuar la dinàmica golejadora davant el Sevilla i el Mallorca en la ratxa triomfal de tres victòries consecutives del Girona a Primera que l'han situat setè i en llocs europeus. A Anoeta no va jugar per una lesió, però aquest dissabte a Montilivi contra el Vila-real (14 h, Movistar LaLiga) tornarà a ser la punta de llança blanc-i-vermella.

Castellanos, cedit pel New York City, un altre dels clubs que viu sota el conglomerat del City Football Group, com el Girona, ha escalat fins a convertir-se en un dels màxims golejadors de la categoria. Amb 13 gols (14 comptant-hi la Copa), ha deixat enrere una primera volta plena de dubtes, en què només en va marcar quatre, un d'ells de penal. Per fer valdre aquestes dades, millora el balanç golejador de Portu, el segon golejador rere Stuani a Montilivi, en qualsevol dels seus anys a l'equip. Evidentment, això ha comportat que la seva cotització es dispari.

I això pot ser un problema, perquè el Girona vol que Castellanos continuï vestint els colors blanc-i-vermells. Hi ha diverses opcions per fer-ho possible, però la principal, més enllà dels números al terreny de joc o de les xifres al banc, és la voluntat de les principals parts interessades. Perquè el davanter centre de l'equip, ara com ara, també veu amb bons ulls continuar a les ordres de Míchel Sánchez. Tant el Girona com Castellanos opinen que un segon any els permetria retroalimentar-se: el club comptarà amb un 9 de garanties i l'argentí podrà continuar el seu creixement tenint clara la titularitat.

Cessió, traspàs o res

Però a l'estiu pot passar de tot. El Girona ho intentarà, però no pot posar la mà al foc si arriba un club amb potencial econòmic i esportiu suficient per convèncer Castellanos que la millor opció és provar una nova aventura. La direcció esportiva, de la mà de Quique Cárcel, buscarà la millor fórmula, sigui a través d'una nova cessió o d'un traspàs, per quedar-se el jugador en propietat. Caldrà negociar amb el New York City, un club en què no sembla que Castellanos pugui tornar a jugar. Seria un pas enrere, futbolísticament. El davanter té contracte fins al 2025 i, segons alguns mitjans, té una clàusula de rescissió de 15 milions d'euros.

Fonts consultades per l'ARA reconeixen la dificultat de l'operació, perquè entenen que el futbolista rebrà ofertes importants i que durant els pròxims mesos aniran apareixent moltes variables. També recorden que entre equips del City Football Group hi ha hagut traspassos, com el fitxatge de Pedro Porro pel Manchester City, procedent del Girona. Però recalquen que la voluntat de les dues parts és mantenir el lligam i és un factor rellevant. Això sí, el desenllaç no serà immediat.

stats