PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 08/12/2023

Romeu, Savinho i més casos: Barça i Girona es tiren la canya mútuament

Els dos equips catalans de Primera mostren el seu desig per pispar-se futbolistes

3 min
Savinho, futbolista del Girona

GIRONAEls dos únics equips catalans de Primera Divisió, el Girona, colíder de la Lliga, i el Barça, tercer a quatre punts, que s'enfronten aquest diumenge a Montjuïc, van fer quatre operacions de mercat, l'estiu passat. El conjunt de Xavi Hernández va endur-se una peça capital de Montilivi, el migcampista Oriol Romeu. Va pagar-ne la clàusula de rescissió. Romeu no hi ha encaixat del tot, al Barça, on alguns el critiquen. També va lligar el préstec de Pau Víctor per al seu filial, de qui és el màxim golejador amb deu gols, quedant-se una opció de compra. Cap a Girona van fer les maletes, en qualitat de cedits, Eric Garcia, titular indiscutible, i Pablo Torre, que no disposa de gaires oportunitats i té un present incert. Garcia podrà jugar el derbi de diumenge, perquè no té clàusula de la por, una condició que sí que té Torre, que no hi serà.

Aquests noms, però, no són els únics amb els quals tant Barça com Girona es tiren la canya els darrers temps. Des de Montilivi admeten obertament que els agradaria molt que Romeu tornés a ser blanc-i-vermell, mentre que Anderson Deco, el director esportiu blaugrana, comença a tirar floretes en direcció a Savinho, futbolista del Troyes francès, del City Football Group, cedit a l'equip de Míchel Sánchez. Enrenou Aleix Garcia al marge –el capità gironí es tira la canya ell sol, afirmant que voldria jugar al Barça–, tots dos clubs podrien asseure's aviat a la taula per continuar negociant. L'any passat, a més, el Barça també va sondejar Arnau Martínez.

Oriol Romeu, una història d'anada i tornada?

"El trobo a faltar, sí", reconeix Míchel, l'entrenador del Girona, cada cop que se li pregunta per la possibilitat de recuperar Romeu a la plantilla, un fitxatge que fonts del Barça i del Girona neguen que es pugui dur a terme durant aquest mercat d'hivern, segons ha pogut saber l'ARA. De fet, a Montilivi estudiarien l'operació a mitjà termini, especialment si es classifiquen per jugar competició europea, on Romeu pot aportar un caixet i una experiència que els permeti fer el salt qualitatiu que estarien obligats a fer. A l'entrenador madrileny, que tot seguit recalca que "és futbolista del Barça i crec que ho continuarà sent", li brillen els ulls cada cop que se li formula el nom del migcampista d'Ulldecona.

Míchel ha hagut d'implantar alguns matisos davant la pèrdua d'un dels futbolistes més importants. "En defensa ara posem dos homes (Aleix Garcia i Yangel Herrera) per fer la feina que feia l'Oriol tot sol", admet, recalcant el pes que Romeu significava per a un conjunt al qual no li ha anat gens malament la solució que ha trobat. Quique Cárcel, el director esportiu del Girona, també es deixa sentir, assegurant: "M'encantaria que tornés, al cent per cent. Si veig opcions? No és fàcil perquè hi ha contractes pel mig, però no ho considero inviable". El Barça va abonar la clàusula de rescissió del català, pagant 3,4 milions i signant-li un contracte fins al 2026. El Girona sap que hauria de passar per caixa, si el volgués recuperar.

Contactes blaugranes amb Savinho

I si Romeu és objecte de desig a Girona, el Barça comença a considerar Savinho com una opció real. Segons el periodista Joaquim Piera, Deco ja ha mantingut els primers contactes amb l'entorn del jove extrem brasiler per descobrir quins plans de futur té. La intenció a Montilivi és clara i no és cap altra que allargar la seva continuïtat, tal com va anunciar Ferran Soriano, CEO del City Football Group: "Intueixo que Savinho es quedarà a Girona diverses temporades". D'aquest missatge contundent no fa ni un mes.

Deco, en una entrevista al Brasil, ha manifestat que Savinho "està cridant l'atenció i té molt futur; s'adapta al perfil històric que sempre ha tingut el futbol espanyol, de jugadors amb capacitat de driblatge". L'extrem ha marcat sis gols i ha repartit quatre assistències i serà un dels noms propis d'un Barça-Girona apassionant en què, passi el que passi, els de Míchel continuaran al davant en la classificació.

stats