PRIMERA DIVISIÓ

Sort que el Girona només juga un cop l'any a Getafe

L'equip de Míchel acaba derrotat i frustrat i podria perdre el segon lloc de la classificació

2 min
Els jugadors del Girona queixant-se a Munuera Montero

GIRONACada temporada és el mateix, quan toca anar a Getafe. Partit aspre, amb interrupcions, poques ocasions i frustració final. El guió no canvia, any rere any. De fet, el Girona tan sols hi ha guanyat un cop en tota la seva història. Avui no ha sigut l'excepció: quarta derrota consecutiva a domicili (1-0), un fet que provoca que pugui perdre el segon lloc de la classificació, si el Barça fa la feina al Cívitas Metropolitano.

Els de Míchel ja han començat la tarda amb el peu canviat. A les baixes ja conegudes de David López, Yangel Herrera i Viktor Tsygankov, tots ells titulars, s'ha afegit la de Miguel Gutiérrez, que no ha pogut completar ni l'escalfament. La guerra al Coliseum encara ha deixat més ferides, perquè Savinho ha vist la cinquena groga i es perdrà el pròxim partit. No és estrany com els gironins, que sovint pequen d'ingenuïtat, hagin vist dues targetes només començar mentre Munuera Montero mirava cap a un altre costat quan les entrades les feien els de blau, molt contundents en la seva feixuga pressió. Benvinguts al Coliseum, per qui no ho conegui.

Perquè hi ha hagut un moment en què l'escenari ha pogut fer un clic, amb Portu escapant-se tot sol per encarar David Soria, encara no al primer quart d'hora de joc. Però Alderete no l'ha deixat, i l'ha estirat la samarreta fins que el murcià no ha pogut moure's més. Munuera Montero li ha ensenyat groga, però el central del Getafe era l'últim home, sinònim de vermella en aquest tipus d'accions. Fins i tot el VAR ha cridat l'àrbitre perquè s'ho anés a mirar. Munuera no ha rectificat.

Dos estils oposats que xoquen i que provoquen que el Girona no se senti gens còmode. El tema s'ha accentuat quan ha marcat Yellu, en una jugada que ha enganxat els gironins descol·locats. Després sí, cames ajudeu-me, s'han valgut del seu amor propi per fer un pas endavant i començar a col·leccionar ocasions. Iván Martín, Dovbyk, que no hi ha manera que vegi porteria, últimament, i Portu han tingut les més clares.

Si semblava impossible elaborar cap jugada de collita pròpia, amb Savinho fora d'òrbita, i les accions a pilota aturada tampoc funcionaven, calia provar altres recursos. El més fàcil? Fer entrar Stuani, que a cada jornada ho fa més tard, i bombejar pilotes a l'olla, i s'anava acumulant noms i rols diferents, entre ells Jastin, que ha acabat amb un trau al cap en una entrada molt perillosa, que tampoc s'ha penalitzat. Sincerament, intentar-ho era perdre el temps. I encara gràcies que Gazzaniga ha fet l'aturada de la setmana a xut de Mata. Sort que el Girona no tornarà a Getafe fins a l'any que ve, on ja sap què passarà.

  • Getafe: David Soria, Iglesias (Duarte, 91'), Alderete, Djene, Gastón (Rico, 57'), Maksimovic, Milla, Moriba (Mata, 68'), Yellu (Aleñá, 68'), Óscar (Carmona, 91') i Greenwood. Entrenador: José Bordalás. 
  • Girona: Gazzaniga, Yan Couto, Èric Garcia, Juanpe, Blind, Aleix Garcia (Jhon Solís, 54'), Iván Martín, Pablo Torre (Jastin, 77'), Portu (Stuani, 77'), Savinho i Dovbyk. Entrenador: Míchel Sánchez.
  • Gols: 1-0 Yellu (34').
  • Àrbitre: Munuera Montero (Comitè Andalús).
  • Targetes grogues: Savinho (9'), Alderete (11'), Aleix Garcia (15'), Portu (38'), Milla (52'), Stuani (86'), Óscar (90'), Carmona (94') i Míchel (97').
  • Targetes vermelles: Cap.
  • Estadi: Coliseum, 12.912 espectadors.
stats