Barça
Esports 26/06/2023

Regularitzar Gavi i Araujo ja depèn de la butxaca dels directius del Barça

El club ha de compensar les promeses retallades a les seccions per inscriure futbolistes amb ofertes

3 min
La junta de Joan Laporta després de la seva última reunió.

BarcelonaEn l’off the record que el vicepresident econòmic del Barça, Eduard Romeu, i la directora corporativa de l’entitat, Maribel Meléndez, van oficiar dijous passat amb alguns periodistes seleccionats per l'equip de comunicació, van admetre que la junta directiva haurà de presentar un aval per regularitzar la situació d’alguns futbolistes als ulls de la Lliga.

La carpeta més urgent és la de Pablo Gavi, que ha disputat la major part d’aquesta temporada amb fitxa de juvenil. Si bé l’andalús va renovar fa uns mesos amb unes condicions de jugador pròpiament sènior, el seu nou contracte no ha estat inscrit en els registres oficials de la patronal i, per tant, a partir de l’1 de juliol podria marxar lliure de traspàs a algun dels equips que li segueixen la pista, com el Chelsea. El mateix passa amb Ronald Araujo, un altre jugador blindat però encara no regularitzat. Tots dos prioritzen seguir al Barça, però tenen ofertes sobre la taula. Per tant, no s’hi val a badar.

Gavi i Araujo són imprescindibles per a Xavi Hernández i l’única manera que hi ha d'arreglar la seva situació sense dependre dels capritxos del mercat és els directius arrisquin part del seu patrimoni personal perquè la Lliga reconegui al club el fair play financer generat a través de les sortides de Jordi Alba, Gerard Piqué i Antoine Griezmann, el contracte dels quals encara impactava en els comptes de la institució a partir del juliol.

La necessitat obliga la cúpula que lidera Joan Laporta a compensar 6 milions de diferència negativa en el pressupost de les seccions professionals, que també computa en el càlcul del límit salarial del primer equip de futbol. El Barça va prometre a la Lliga una despesa de 98 milions (una rebaixa de 10 respecte al curs anterior) i s’ha quedat a mig camí en l’estalvi: 104. Per tapar el forat, la junta negocia una solució estructurada en 3 milions d’aval i 3 més en forma de pagaré amb venciment el 30 de juny del 2024, com van avançar fa uns dies RAC1 i Culemanía.

En la reunió que hi ha prevista aquest dimecres a les oficines d’Arístides Maillol, l’última abans del tancament econòmic 2022-23, els directius es trobaran per aprovar una mesura tan peremptòria com polèmica. Peremptòria perquè hi ha el compromís amb Gavi i Araujo de solucionar els seus temes abans de l’inici de la pretemporada. I polèmica perquè no tots els membres de la cúpula estan a favor de gratar-se la butxaca (mantenir un aval costa diners) per assegurar la inscripció de jugadors, com ja va passar l’estiu passat amb Jules Kounde, que va debutar a la Lliga amb el Barça a la tercera jornada només quan Laporta i el tresorer Joan Olivé van aportar un aval personal l’11 milions entre els dos.

No tots els directius ho tenen clar

Els dirigents que tenen dubtes creuen que aquest tipus de mesures poden convertir-se en costum tenint en compte el context de límit salarial excedit que el club tot aquest estiu. Segons ha pogut saber l’ARA, un d’aquests directius és Josep Maria Albert, que fins i tot medita plegar. Seria el segon que ho faria en poques setmanes després de la renúncia de Jordi Llauradó, que al gener va dimitir com a responsable de l’Espai Barça. Albert, que va ser l’impulsor del fitxatge de Ferran Reverter com a CEO, fa mesos que valora fer un pas al costat més enllà d'aquest tema.

Si bé no tots els directius del Barça tenen la mateixa capacitat econòmica per avalar, tot apunta que Laporta aconseguirà prou suports interns per cobrir aquesta necessitat. Tanmateix, els 6 milions per compensar l’excés de despesa en les seccions només permetran inscriure Gavi i Araujo i dos futbolistes més d’una llista que formen els també renovats Sergi Roberto, Marcos Alonso i Iñaki Peña i el recentment signat —i encara no anunciat— Iñigo Martínez. Per tant, la direcció esportiva haurà de prioritzar per completar una primera remesa i després haurà de negociar sortides per generar més marge per als que sobrin i les altres cares noves, com Ilkay Gündogan.

stats