La renovació de Messi serà per cinc temporades

L'acord amb l'argentí va en paral·lel a la cursa del Barça per ajustar-se al límit salarial de la Lliga

3 min
Leo Messi ultima la renovació amb el Barça.

BarcelonaSegons ha avançat L'Esportiu i ha pogut confirmar l'ARA, les últimes hores han servit perquè el Barça i Leo Messi acostin posicions pel que fa a la renovació de l'astre argentí. Per encabir el nou contracte del vigent campió de la Copa Amèrica als límits salarials que imposen la davallada d'ingressos i la norma de la Lliga, s'anunciarà un acord entre les parts fins al 2026. És a dir, per cinc temporades.

La comunicació de la fumata blanca, però, no serà imminent, segons apunten fonts de l'entorn del futbolista a aquest diari. "S'han de seguir negociant coses, així que és difícil que puguem anunciar res abans de la setmana que ve", reblen des de l'univers Messi. Més optimisme hi ha a la banda del Barça i, en concret, des de l'esfera de Joan Laporta. El president blaugrana i la seva junta es deleixen per retenir el millor jugador de la història al Camp Nou.

Tot i que la intenció inicial era que Messi renovés fins al 2023 i percebés el seu salari de manera diferida fins al 2026, amb el capità esgotant la seva carrera als Estats Units, la complicació fiscal d'aquesta relació ha fet que el més honest sigui signar ara cinc anys i deixar clàusules per trencar el contracte a partir del 2023 a canvi d'una compensació per al futbolista, que tindria garantides les quantitats pactades. Unes xifres, això sí, notablement més baixes que les que tenia acordades al seu últim compromís. El de Rosario rebrà ara una prima de renovació, tindrà una fitxa de vora 40 milions bruts aquesta temporada i cobraria la resta del contracte de forma asimètrica, en funció d'algunes variables associades al rendiment i també al moment en què decidís deixar de jugar de blaugrana.

L'acord entre el Barça i Messi està pendent dels últims detalls entre les parts i podria anunciar-se aviat. Això no vol dir, però, que la Lliga hagi donat llum verda a les condicions de la renovació en termes salarials. Una cosa és anunciar un fitxatge (com en realitat es farà amb Messi, que ara mateix és agent lliure) i una altra és que després es pugui inscriure a la competició. De fet, considerant les estretors de la institució en matèria salarial, ara mateix no només no podrien comptar amb el 10 en competició oficial, sinó que tampoc podrien fer debutar les quatre incorporacions presentades fins al moment: Kun Agüero, Eric García, Emerson Royal i Memphis Depay. La Lliga comença just d'aquí un mes al Camp Nou amb un partit contra la Reial Societat.

El partit amb Tebas, pendent de jugar-se

Fins ara, en aquesta cursa per buidar el vestidor, el Barça ha aconseguit alliberar les fitxes modestes de Francisco Trincao, Junior Firpo, Carles Aleñá i Jean-Clair Todibo. També ha venut Konrad de la Fuente, un jugador representat precisament pel germà de Messi. Encara queda, però, donar sortida a salaris més elevats que dificulten en aquests moments l'encaix de Messi i dels nous fitxatges en el joc net financer de la Lliga. En aquest sentit, des de la direcció esportiva es treballa per trobar solucions per a Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Miralem Pjanic o Samuel Umtiti.

Tots ells figuren a la part alta de l'escala salarial de la plantilla, però cada cas té la seva dificultat independent. Griezmann és el que cobra més i, alhora, el que té més projecció a curt termini. El Barça planeja amb l'Atlètic de Madrid una operació de bescanvi amb Saúl Ñíguez. Dembélé acaba contracte el 2022, està lesionat fins al novembre i el club vol renovar-lo a la baixa per evitar que marxi gratis. Coutinho acaba el 2023, també està lesionat i cap possible destí podria fer-se càrrec del que cobra, cosa que igualment passa amb Pjanic i Umtiti, que recentment, i avalats pel contracte que tenen en vigor, han rebutjat la carta de llibertat.

stats