Mandonguilles amb pell amb la cuinera Núria Lucas
La xef del restaurant El Dinou, de Vilanova i la Geltrú, explica com preparar a casa una recepta que l'avi i la mare sempre feien a l'estiu
27/07/2021
2 min
L'avi de la cuinera Núria Lucas, del restaurant El Dinou de Vilanova i la Geltrú, preparava cada estiu les mandonguilles amb pell, perquè era l'època en què collia les nyores. Actualment és la mare de la Núria qui s'encarrega de fer la recepta, i quan en fa, en porta a l'equip de cuina de la Núria.
Ingredients per a 4 persones
- 20 nyores fresques
- 1 quilo de tomàquets madurs
- 1 ceba
- Farina
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
- Aigua mineral
—
PER AL FARCIT
- 250 g de carn picada (de vedella i de porc)
- 1 gra d’all
- Julivert
- Pa ratllat
- 1 ou
Elaboració
- Barregeu la carn picada amb l’ou cru (el rovell i la clara inclosos). Després afegiu-hi l’all, tallat finet, el julivert, també tallat, sal i pebre i una mica de pa ratllat. Remeneu-ho tot ben bé. Reserveu-ho.
- Mentrestant, agafeu les nyores fresques, retireu-ne el peduncle verd i les llavors de dins.
- Un cop buides, farciu-les de la carn. Quan ja estiguin plenes les nyores, tireu-hi farina per sobre.
- Poseu una cassola amb oli d’oliva verge extra al foc, i marqueu les nyores per la part on heu tirat la farina. Un cop marcades, reserveu-les.
- Talleu la ceba a daus. I a la mateixa cassola on heu marcat les mandonguilles, sofregiu la ceba a foc lent.
- Mentre es va sofregint la ceba, ratlleu el tomàquet i tireu-lo per sobre de la ceba, perquè es cogui tot junt.
- Sofregiu-ho fins que el conjunt agafi un color marró. Salpebreu-ho.
- I ara serà el moment de posar-hi a dins les nyores; el forat de la nyora, on hi ha el farcit, ha de quedar mirant amunt.
- Ompliu la cassola amb aigua mineral fins que quedin cobertes. Han de bullir entre vint i trenta minuts. La farina, que estava damunt de les mandonguilles, farà ara la funció d’espesseir el sofregit.
- Passat aquest temps, ja les podreu treure de la cassola i servir.