Ara Estiu 30/07/2021

Amanida de patata amb tonyina o bonítol confitats. Recepta del cuiner Albert Marimon

El cuiner del restaurant La Cava de Tàrrega explica com preparar a casa una amanida fresca

2 min
Amanida de patata

El cuiner Albert Marimon, del restaurant La Cava de Tàrrega, recomana preparar una recepta que a casa seva cuinaven a l'estiu quan collien les patates noves de l'hort familiar. Actualment, al menú de migdia del seu restaurant també la fa com una de les opcions, perquè considera que és una recepta fresca d'estiu.

El cuiner Albert Marimon

Ingredients per a 4 persones

  • 1 quilo de patates
  • 2 ous durs
  • 200 grams de ceba dolça
  • 200 grams de tonyina o bonítol confitats
  • 150 ml d'oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre (al gust)
  • Tomàquet (opcional)

Elaboració

  1. Comenceu bullint les patates amb la pela en una cassola amb aigua abundant i sal. Tapeu la cassola perquè es coguin millor. En vint minuts de cocció ja ho tindreu.
  2. Passat aquest temps, retireu la cassola del foc, però deixeu-les-hi refredar tal com les heu cuit.
  3. Quan estiguin fredes les patates, peleu-les i talleu-les a rodanxes.
  4. Talleu la ceba a la juliana.
  5. Bulliu els ous en una altra cassola. Recordeu que per bullir els ous cal partir d'aigua freda amb sal, col·locar llavors els ous a dins amb delicadesa, i llavors comptar deu minuts de temps a partir que l'aigua comenci a bullir.
  6. Un cop bullits, deixeu-los refredar dins de la mateixa cassola.
  7. Quan estiguin freds, peleu-los, retireu-ne el rovell per una banda i la clara per una altra. Afegiu-los al bol on teniu la patata i la ceba.
  8. Afegiu-hi el bonítol o la tonyina confitats. En podeu comprar de fets, o bé confitar-los vosaltres mateixos.
  9. I el punt final serà amanir-ho amb sal i pebre. Si voleu, també hi podeu posar tomàquet trossejat.

Nota

L'amanida de patates es pot desar a la nevera, i tenir-la preparada d'un dia per l'altre.

Bon profit!

stats