Famoses

Totes les ‘celebrities’ catalanes de la Setmana de la Moda de París

Rosalía, Aitana, Julieta, Greta Fernández i Úrsula Corberó són algunes de les artistes que s'han deixat veure a les passarel·les

3 min
Aitana assisteix a la desfilada Vetements Womenswear tardor/hivern 2024-2025 com a part de la Setmana de la Moda de París l'1 de març de 2024 a París. França

BarcelonaSón dies moguts a París. No només els models, dissenyadors, sastres, maquilladors i perruquers són els únics que estan ocupats en una de les setmanes més importants de l'any. Per als famosos, la Fashion Week de París també és una oportunitat per fer-se lloc a la indústria de la moda i per reivindicar la seva posició com a persones amb un caixet social rellevant. Entre les celebritats catalanes que aquests dies han fet gala d'estar convidades per firmes d'alta costura internacionals hi ha cantants com Rosalía, Bad Gyal, Julieta i Aitana; també les actrius Greta Fernández i Úrsula Corberó i la dissenyadora Miranda Makaroff.

Mai és senzill aconseguir captar l'atenció de les marques internacionals de més alt prestigi, però encara ho és menys quan el sector que se n'ocupa es desmarca de la indústria de la moda. Per aconseguir-ho és imprescindible comptar amb una bona cartera de contactes, talent i una evident projecció com a estrella dins de l'àmbit en què es treballa.

Una de les estrelles catalanes de més renom del món i ja fixa a les passarel·les de moda és Rosalía. La cantant de Sant Esteve Sesrovires és una de les celebrities més cobejades a escala internacional i acostuma a assistir a la majoria de les passarel·les de cada temporada, amb París com la més important de totes. Però abans d'aterrar a la capital francesa, la parella de Jeremy Allen White va passar el cap de setmana a Barcelona. El programa de Catalunya Ràdio Que no surti d'aquí va poder saber que entre algunes de les activitats i sortides de Rosalía a la ciutat, diumenge un gimnàs de l'Eixample va ser exclusivament per a ella.

Però no tothom qui va a París té una carrera tan consolidada com Rosalía. A la Setmana de la Moda de la capital francesa també hi ha lloc per a les artistes revelació. Aquest ha sigut el cas de Julieta. Amb 22 anys, és la primera vegada que una marca internacional ha volgut comptar amb la seva presència a la passarel·la de moda. Ha estat la firma de la barcelonina Paloma Wool qui ha fitxat la cantant que va versionar Al vent, de Raimon, a la gal·la dels Gaudí. A París Julieta s'ha trobat amb una altra cantant catalana, l'exconcursant d'OT Aitana Ocaña.

De fet, les dues estrelles musicals han protagonitzat una de les imatges més compartides a les xarxes socials: una fotografia de totes dues de costat a l'interior del lavabo amb el cartell de Hommes de fons. En el cas de la de Sant Climent de Llobregat, ha estat convidada per la firma francesa Vetements.

Una altra de les catalanes estrella és Alba Farelo, més coneguda a la indústria musical amb el nom de Bad Gyal. La cantant ha lluït un dels dissenys més espectaculars de la Setmana de la Moda de París. Un vestit amb caputxa inclosa creat per Paco Rabanne, la firma per a la qual ha estat convidada, fet a partir d'un encadenat metàl·lic daurat que recorda el d'una armadura.

La germana de Mushka tampoc hi ha anat sola. A París s'ha trobat amb tres catalanes més: Úrsula Corberó, convidada per Loewe; Greta Fernández, també convidada per Loewe, i Paloma Wool. Fernández també ha aprofitat per trobar-se amb altres companyes del sector, com l'actriu Àngela Molina, que ara mateix està rodant Polvo serán, del director barceloní Carlos Marques-Marcet. Una de les altres fotografies que han corregut per les xarxes ha estat la del sopar de Corberó, Fernández, Bad Gyal i Miranda Makaroff en un restaurant de París.

stats