Monarquies

Kate Middleton vs. Meghan Markle: les cunyades s'enfrontaran en un judici sota l'ombra de Donald Trump

Samantha Markle vol reobrir el cas que ha perdut contra la seva germana, aquesta vegada amb l'ajuda de la princesa de Gal·les, a qui vol cridar com a testimoni

2 min
Kate Middleton i Meghan Markle

BarcelonaL'alegria de Meghan Markle per haver guanyat el judici contra la seva germana no ha durat ni deu dies. El 12 de març una jutgessa de Florida va posar punt final a la batalla familiar entre les germanastres Markle: va donar la raó a la dona del príncep Enric i va tancar així la demanda per difamació que Samantha Markle havia interposat. Però la germana gran de Meghan creu que no s'ha fet justícia i ha recorregut contra la sentència. Per sortir-se amb la seva, l'advocat ha explicat a Vanitatis que contactaran amb Kate Middleton perquè declari com a testimoni en contra de la seva cunyada al nou judici.

La jutgessa Charlene Edwards Honey va afirmar que Meghan no va iniciar "una campanya per difamar i destruir la reputació de la seva germana i del seu pare" ni en l'entrevista amb Oprah Winfrey, ni en el documental Harry & Meghan, ni tampoc en el llibre Finding freedom. De fet, no només va desestimar el cas i Samantha no va rebre els 75.000 dòlars (69.000 euros) que demanava de compensació, sinó que a més va desestimar-lo amb perjudicis, amb la intenció que no pogués denunciar la seva germana pel mateix cas. Però l'advocat de la germanastra de Meghan, Peter Ticktin, ha confirmat que apel·laran i sol·licitaran un canvi de jutge amb la intenció de guanyar l'embat judicial. Però per sortir-ne vencedors, volen jugar amb una carta especial, Kate Middleton.

Un cas amb inclinacions polítiques

"El primer que farem serà apel·lar la decisió del tribunal del circuit d'apel·lacions i esperem que aquest panell de tres jutges ho veuran diferent", afirma Ticktin a la revista. Per a l'advocat aquest cas va molt més enllà d'un conflicte familiar mal resolt. Ticktin no només ha treballat amb Donald Trump per diferents casos, sinó que a més són amics íntims. De fet, l'advocat republicà està convençut que la jutgessa tenia "inclinacions polítiques" en contra de la casa reial britànica i vol demostrar-ho a través de l'apel·lació.

"No hem pogut provar que hagi sigut imparcial, simplement la seva decisió no va ser la correcta", ha explicat al mitjà. Precisament aquesta premissa és la que vol demostrar a través de l'apel·lació i per fer-ho vol comptar amb l'ajuda de Kate Middleton. El lletrat ha argumentat que el judici va durar molts mesos i que la sentència es va fer pública en plena tempesta mediàtica per la salut de la princesa de Gal·les i la seva baixa. "La jutgessa no va llegir la demanda com una qüestió legal", afirma. Per aquest motiu, Ticktin ha confirmat que cridaran "a declarar Kate Middleton, una verdadera lady en comparació amb el fracàs que actua creient-se una princesa".

Les posicions entre els que se situen al costat dels ducs de Sussex i els que defensen la institució de la Corona britànica –o simplement en contra d'Enric i Meghan– queden clares. Per si hi havia algun dubte, aquesta setmana Donald Trump va anunciar en una entrevista al mitjà britànic Sunday Express que si surt elegit com a president, s'encarregarà que el príncep Enric sigui deportat dels Estats Units. L'afirmació remet al fragment inclòs en el llibre Spare en què el fill petit del rei Carles III afirma haver consumit diferents tipus de drogues, motiu pel qual podria haver-li estat denegat el visat estatunidenc del qual gaudeix actualment.

stats