Família Reial

Tornen els tuits de Jaime del Burgo i revela ofertes de la premsa

L'excunyat de la reina ha reaparegut a les xarxes amb nous tuits i amb la republicació dels textos autocensurats

3 min
El rei Felip VI i la reina Letícia, dijous passat.

BarcelonaJaime del Burgo continua reblant el clau. L'excunyat i presumpte amant de Letícia ha tornat a publicar els tuits que va esborrar el 5 de desembre i n'ha afegit de nous. Definitivament, la pashmina de Letícia i l'escaleta temporal de la suposada relació que Jaime del Burgo va mantenir amb Letícia eren només l'inici d'un seguit d'informacions que no paren de fer trontollar la Zarzuela i una família reial que fa temps que malda per suportar els desequilibris interns.

El de Navarra està aconseguint el que ni la premsa més monàrquica ni les pressions internes dels Borbons han aconseguit en els últims anys: forçar Letícia a reagrupar-se amb el nucli borbònic de la família. Després que Jaime Peñafiel esbombés en el seu llibre Leticia y yo diferents informacions de la vida privada de la reina noucasada, Jaime del Burgo, excunyat i presumpte amant, el subjecte de la qüestió amorosa, va decidir fer diferents tuits detallant, encara més, la relació extramatrimonial que va viure amb Letícia.

Aparentment, l'escàndol va córrer més per les xarxes que per les grans capçaleres de l'Estat, però n'hi va haver prou per obligar la Zarzuela a fer moviments. Per bé que els reis van rebre la invitació de la festa de celebració de la infanta Elena, de qui Letícia sempre s'ha volgut mantenir al marge, la primogènita de Joan Carles en cap cas va comptar amb l'assistència dels monarques en el seu dinar d'aniversari. De fet, no va ser fins pocs dies abans que es va saber que Felip i Letícia havien decidit acceptar la invitació de la infanta. Junts, somrients i afectuosos va ser com els fotògrafs van capturar els reis d'Espanya en els escassos metres que van haver de recórrer entre on els havia deixat el xofer al carrer Panamá i el restaurant Pabú, de Madrid.

L'assistència dels monarques al dinar era obligada si es volien esvair els possibles rumors de crisi matrimonial entre Felip i Letícia. I així ho van fer. L'anòmal exercici de normalitat feia anys que no es veia, ja que ni tan sols durant les vacances al Palau de Marivent, monarques i infantes fan grans esforços per no coincidir en l'espai i el temps i, encara menys, amb Joan Carles, persones amb qui Letícia sí que va haver de coincidir i compartir taula el 22 de desembre.

Els tuits esborrats

Però Jaime del Burgo no n'ha tingut prou. Aquest dijous el navarrès ha decidit llançar la cavalleria amb cinc nous i extensos tuits a més de republicar els que va esborrar el 5 de desembre. "En unes hores la famosa foto de la pashmina i l'SMS que Letícia em va enviar amb ella la van visualitzar 24 milions de persones", detalla Del Burgo en el seu últim tuit. Segons l'empresari, va declinar nombroses i suculentes ofertes de diaris i televisions –tan estatals, com El País, com internacionals, en el cas de Paris Match– per explicar el seu cas perquè pensava que publicant la informació a la plataforma X tindria més visibilitat i, segons ell, la decisió va ser un encert. Però pel que fos, aquelles publicacions van ser esborrades el dia 5 de desembre. "Va ser una equivocació esborrar els meus posts. Per això he volgut recuperar els més importants", assegura l'excunyat i presumpte amant de Letícia.

Vint-i-quatre hores després d'aquest anunci sembla que l'impacte dels tuits no està tenint tant de ressò com les publicacions de principi de desembre, ja que els últims que ha fet acumulen 510.000 de visites, un 2% de les visites que diu que va obtenir en la publicació de la foto de Letícia amb la pashmina. Així i tot, Jaime del Burgo prefereix aquesta via des d'on se sent que prima la "llibertat d'expressió", un fet que no passa, segons diu, en la premsa estatal. De fet, Jaime del Burgo ha apuntat que el silenci de la premsa espanyola no fa res més que evidenciar que "Espanya és un sultanat", fent referència a la voluntat d'estabilitat de les estructures d'estat com la monarquia.

Per bé que Del Burgo no ha tingut problema en assenyalar els diaris que van intentar-lo seduir perquè expliqués tot el que Jaime Peñafiel ja va introduir al seu llibre Leticia y yo, i sumant-hi el que ell s'ha encarregat d'alimentar via X, no s'ha atrevit a posar nom de qui va ser i a canvi de què el van obligar a esborrar els tuits sobre les presumptes relacions extramatrimonials que va mantenir amb Letícia.

O bé la pressió no va suficient o Del Burgo encara no ha acabat la seva feina. Ara des del perfil de l'empresari, des d'on només segueix la Reial Acadèmia Espanyola i Elon Musk, ha tornat a publicar quatre dels tuits que va esborrar: la fotografia de Letícia amb la pashmina i l'SMS que suposadament li va escriure, les quatre etapes de la relació amb Letícia, un conjunt d'anècdotes amb els plans de futur amb la reina d'Espanya i un comentari polític crític a la gestió de Pedro Sánchez al govern.

stats