Mèdia 09/09/2017

Als nostres lectors

Comunicat del consell d'administració i editorial de l'ARA

Ara
2 min
La redacció de l’ARA s’ha anat ampliant des del començament del diari. Actualment està formada per una plantilla de 126 persones.

BarcelonaL'ARA va néixer el 2010 com un projecte compartit entre emprenedors i periodistes per crear un nou mitjà de comunicació a l'altura de la Catalunya del segle XXI basat en els valors de l'excel·lència periodística i el compromís amb el país i la seva llengua. Creiem que, set anys després, i amb tots els errors i encerts, la nostra trajectòria en defensa d'un país millor i de la llibertat d'informació i opinió ens avala. L'ARA és avui un mitjà de referència a Catalunya, amb gairebé 40.000 subscriptors i més de 2 milions d'usuaris únics al mes, i els seus mèrits han estat reconeguts a escala internacional. Això ha convertit el diari en un agent cabdal del moment històric present, a les portes del referèndum de l'1-O. També en un objectiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Davant l'aprovació democràtica de la llei del referèndum al Parlament, la resposta des de l'Estat ha estat l'amenaça i la coerció mitjançant tot el seu aparell judicial per intentar silenciar les veus dissonants i impedir el dret del poble de Catalunya a votar aquest 1-O. Davant d'això, i arran de la polèmica al voltant de l'emissió de la publicitat sobre el referèndum, el consell d'administració i editorial de l'ARA vol comunicar:

1. El diari continuarà informant amb el màxim rigor i sense restriccions sobre el referèndum de l'1 d'octubre l'opinió pública. De la mateixa manera continuarà donant cabuda en les seves pàgines a la màxima diversitat d'opinions. El compromís periodístic i amb la llibertat d'expressió i opinió és insubornable. L'ARA mantindrà la línia editorial i la llibertat informativa exercida fins ara.

2. L'ARA no farà res que posi en perill la continuïtat del projecte, ni ho posarà fàcil a aquells que ens voldrien veure tancats en aquests dies tan decisius. Protegir el diari, és a dir, la informació i l'opinió, passa per davant, ara mateix, de la publicitat.

3. L'ARA creu que en el context actual d'amenaça certa sobre el dret a la llibertat d'expressió, el nostre deure és garantir l'accés a una informació fiable, veraç i completa tal com marquen els estàndards periodístics que mereixen els nostres lectors i els ciutadans de Catalunya. Informant i opinant és la manera com una capçalera és útil a la societat.

stats