Periodisme

Antoni Bassas rep el Premi d’Honor de la Premsa Comarcal

El periodista de l'ARA va rebre el guardó aquest divendres a la nit

À.G.
2 min
Antoni Bassas, durant la festa de la Premsa Comarcal

BarcelonaEls mitjans de proximitat van reconèixer ahir la carrera professional del periodista de l’ARA Antoni Bassas. Li van atorgar el seu Premi d’Honor, en el marc de la Festa de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal celebrada al CCCB. “La nostra feina de periodistes és una sort, perquè, com en el viatge a Ítaca, et fa més savi com més dura la travessia”, explicava el comunicador en el seu discurs d’acceptació, fent referència al fet que li premiessin la trajectòria en conjunt.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

“He tingut la sort de néixer a Catalunya i poder treballar en català, cosa que, per desgràcia, no tots els periodistes catalans de la història han pogut dir”, detallava Bassas, que va citar Josep Maria Espinàs quan va exposar que ser escriptor en català fa que es disposi “d’una causa per la qual poder lluitar”. L’homenatjat va coincidir amb “aquesta sensació fatigant d’estar sempre havent de salvar els mots”, però amb un to malgrat tot positiu: “Si alguna cosa t’ensenyen els anys i l’ofici és que la vida és lluita. Que fins i tot països més grans que el nostre també tenen problemes existencials i motxilles històriques, i en això nosaltres, els catalans, no som diferents”. El periodista va tenir paraules de reconeixement per als mitjans de proximitat, a qui va considerar “el primer graó de la construcció d’un espai comunicacional i, per tant, el primer graó de la consciència de pertinença a una comunitat”.

Més enllà del guardó honorífic a Bassas, la festa d’ahir va servir per celebrar el gran sotabosc de publicacions de proximitat que té el país, que sovint no apareixen a la fotografia general però són part de l’espina dorsal comunicativa de cada realitat local. També hi va haver lliurament de premis. Les millors portades de l’any van correspondre a La Comarca d’OlotSom Esports i L’Escalenc, en diferents categories segons la seva periodicitat. Així mateix, El 3 de VuitGol Esports, Som Rurals Cassadigital.cat es van alçar amb el guardó en les categories de fotografia periodística. El premi a la millor publicació digital va recaure en La Mira.

stats