Mèdia 04/05/2014

‘Diumenge’ i ‘RAR’, els nous suplements de l’ARA

Més lectura, més profunditat, més estil. L’ARA remodela la seva oferta de suplements i estrena dos nous quadernets els diumenges. D’una banda, ‘RAR’, un suplement d’estil i esfera personal que cada setmana estarà trenat per un personatge de primera línia. De l’altra, ‘ Diumenge’, un quadern periodístic setmanal amb reportatges, anàlisi i opinió, seguint la recepta de l’‘slow journalism’: periodisme cuinat a foc lent

Ara
4 min
‘Ara Diumenge’ i ‘RAR’, els nous suplements de l’ARA

El diumenge 11 de maig, l’ARA estrenarà dos nous suplements, amb els quals complementarà la seva oferta informativa dels diumenges. RAR i Diumenge s’incorporen com a dos nous quadernets dedicats als estils de vida i l’aprofundiment periodístic.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El suplement Diumenge neix de la bona resposta expressada pels lectors de l’ARA als dossiers i altres gèneres de periodisme de llarg format que el diari ofereix sobretot els caps de setmana, aprofitant que és un moment amb més disponibilitat per a la lectura. El suplement, de 24 pàgines, inclou reportatges amb firma de reconeguts escriptors, entrevistes, i també cròniques que aprofundeixen en les notícies que tenen transcendència més enllà de l’actualitat diària.

A més, el suplement incorpora un seguit de columnistes propis. El filòsof Xavier Antich hi farà una col·laboració setmanal centrada en l’anàlisi de les idees i el pensament d’avui. Els lectors també hi trobaran l’opinió de Marina Garcés i d’altres filòsofs i escriptors. L’ARA manté l’acord amb el diari líder The New York Times per traduir els seus continguts més interessants. I ha signat amb The Economist, setmanari de referència, per incloure també els seus articles més rellevants.

iumenge incorporarà, així mateix, les quatre pàgines dedicades a ciència, coordinades per Mònica L. Ferrado, a banda dels observatoris de Carme Colomina i Bru Rovira, sobre els afers internacionals i socials més candents. El suplement inclou també l’entrevista del director amb pensadors i teòrics que analitzen el món que ve.

L’altra nova publicació que s’inclourà, substituint l’ Ara Tu, a l’ARA els diumenges serà RAR, una original proposta per parlar d’estils, viatges i esfera personal a partir d’un personatge que cada setmana serà el fil conductor del suplement. Però no es tracta en absolut d’un monogràfic sobre el protagonista en qüestió: el suplement aplica la teoria dels sis graus de separació -segons la qual dues persones qualssevol estan unides per no més de sis baules d’una cadena de relacions- i explora l’univers relatiu del personatge a través de connexions no sempre evidents.

“Per a nosaltres fer aquesta revista és com un joc, un joc del qual esperem que també gaudeixi el lector -explica Ricardo Feriche, director creatiu del suplement-. El personatge és més un xerpa per arribar a llocs que ni nosaltres mateixos sabem on són”.

Ricardo Feriche ha treballat per a National Geographic, Esquire, Le Cool, Newsweek, Toronto Star i Los Angeles Times, entre altres publicacions. Els seus projectes han estat premiats per la Society of Publications Designers, per la Society of Newspaper Design, i en tres anys consecutius pel Type Directors Club de Nova York. És coautor de la Barcelona Design Guide.

El primer personatge del RAR és Pep Guardiola. Amb ell viatgem a Munic, parlem de Coldplay i de Gwyneth Paltrow i del Lago di Garda, al nord d’Itàlia. Ens endinsem en les tribulacions del lideratge, que no vol dir guanyar sempre sinó aixecar-se i lluitar sempre, tal com ho descriu Daniel Gamper. I és una màxima que segueix un dels referents de l’exentrenador del Barça: Matteo Renzi, el nou i desconegut primer ministre d’Itàlia. Concita de Gregorio, la primera ploma de la crònica política italiana, explica en aquest primer número de RAR la particular relació entre aquests dos innovadors que es coneixen i s’aprecien des de fa temps.

Una oferta potent de suplements

RAR i Diumenge se sumen a la resta de suplements del diari, que es concentren el cap de setmana. El divendres és el dia de planificar el cap de setmana amb Play, el recull més útil de recomanacions culturals i propostes d’activitats. A partir del divendres 16 formarà part de la secció de Cultura, de manera que les cartelleres de cinema, teatre i exposicions quedaran ara integrades en aquest suplement prescriptor que es fixa en el cinema (amb totes les estrenes de la setmana), el teatre, la dansa i el circ, les exposicions, les sèries de televisió i els videojocs. I també les propostes gastronòmiques, a càrrec de la xef Ada Parellada. El Play també és el lloc en què, cada setmana, el músic i escriptor Joan Miquel Oliver publica setmanalment una columna.

Els dissabtes es mantenen els dos suplements actuals. Criatures seguirà acompanyant pares i mares amb la informació més útil sobre la vida a dins de casa i a dins de l’aula. I manté l’apartat Ara Kids, dedicat als més petits, amb activitats adreçades a l’aprenentatge de l’anglès. I les col·laboracions d’Anna Manso, Carlos González, Gregorio Luri, David Cirici i Lluís Gavaldà, entre molts altres col·laboradors.

El dissabte és també el dia d’Ara Llegim, el suplement amb tota la informació de novetats, les ressenyes i recomanacions literàries, entrevistes a escriptors, reportatges i la llista dels títols més venuts. I amb les columnes de Lluís-Anton Baulenas, Sílvia Soler, Cristian Segura i Ignasi Aragay.

El suplement Emprenem segueix els diumenges i apareixerà ara annex a la secció d’Economia, per agrupar tots els continguts d’aquesta temàtica. A partir de diumenge accentuarà la voluntat divulgativa per acostar encara més el món de l’economia al lector no especialitzat. I posarà el focus en tota la tipologia d’empreses del país: des de les start-ups més innovadores fins a les grans companyies, amb l’objectiu de posar en relleu una de les riqueses fonamentals del país: l’empresa entesa com a motor econòmic, però també com una de les articuladores de la societat. El suplement seguirà comptant amb els articles de Jordi Sabaté i Albert Cuesta.

stats