Estrena televisiva

'Solo asesinatos en el edificio' es trasllada al teatre amb Meryl Streep

La tercera temporada de la sèrie s'estrena aquest dimarts a Disney+

4 min
Una escena de 'Solo asesinatos en el edificio'

BarcelonaLa comèdia negra Solo asesinatos en el edificio va aconseguir el 2021 convertir Disney+ en una plataforma de referència per als amants de les sèries divertides, lleugeres i amb un bon grapat de cares conegudes traient-hi el cap. La ficció va revalidar l'aval de l'audiència l'any passat amb una segona temporada, i ara, el trio format per la Mabel (Selena Gomez), en Charles (Steve Martin) i l'Oliver (Martin Short) torna a la càrrega amb un nou assassinat per resoldre. La tercera entrega de la producció s'estrena aquest dimarts a Disney+, tindrà 10 episodis i transcorrerà entre els passadissos de l'Arconia –el monumental edifici d'apartaments de Nova York on viuen els protagonistes–, però aquesta vegada també trepitjarà altres espais. En concret, el teatre de Broadway on l'Oliver dirigeix un espectacle i on l'actor Ben Glenroy (Paul Rudd) mor a l'escenari, al final de la segona temporada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aparentment, el grup de detectius veïnals havia aconseguit viure tranquil una temporada després de resoldre el cas de la Bunny: la Mabel segueix renovant el seu apartament amb l'Alice (Cara Delevingne), en Charles protagonitza un revival de la seva sèrie estrella, Brazzos, i l'Oliver dirigeix per fi una gran producció a la meca dels teatres de Nova York. Però un any després, en Ben es desploma a escena just després de dir a en Charles "sé el que vau fer" i el trio decideix reunir-se de nou per esbrinar qui hi ha darrere de la mort de l'actor. Aquesta vegada posaran el focus en la companyia de teatre amb el fitxatge estrella de Meryl Streep, que interpreta Loretta Durkin, una actriu veterana en hores baixes que suplica al director que no la faci fora de l'espectacle. Tot i que en un inici la Loretta sembla una de les sospitoses del crim, aviat es veurà que no ha pogut ser ella i se sumarà al grup de detectius per trobar el culpable.

En una entrevista amb The Hollywood Reporter, el cocreador de la sèrie, John Hoffman, ha explicat que fitxar Streep per a la tercera temporada era el somni de tot l'equip. Just quan tenien el paper de la Loretta pensat per a ella, l'actriu va preguntar a Steve Martin i Martin Short, amb qui comparteix una relació d'amistat, si podria aparèixer a Solo asesinatos en el edificio. "Aquest efecte dòmino és una experiència meravellosa, i Streep és tot el que tothom ha dit sobre treballar amb ella. Al rodatge ens ho vam passar fantàsticament bé", diu Hoffman.

Secundaris sospitosos d'assassinat

Més enllà de la Loretta, la sèrie comptarà amb un bon catàleg de secundaris que són sospitosos d'haver comès l'assassinat. L'actriu Ashley Park (coneguda per Emily in Paris) interpretarà la Kimber, l'estrella de la companyia de teatre i addicta a TikTok. També hi apareixeran els actors Matthew Broderick, el paper del qual s'ha mantingut en secret, i Jesse Williams, que encarnarà un documentalista amb molt d'interès sobre el cas (i una mica també sobre la Mabel). D'entre els personatges recurrents de la ficció hi participaran la guru dels podcasts Cinda Canning (Tina Fey), la detectiva Williams (Da'Vine Joy Randolph's), el doble d'en Charles Sazz Pataki (Jane Lynch) i el fill de l'Oliver, Will Putnam (Ryan Broussard), entre d'altres. Qui no hi serà, en canvi, és Nathan Lane, que encarna Teddy Dimas, l'antagonista de l'Oliver. L'actor va explicar a Deadline que no havia pogut formar part del rodatge perquè li coincidia amb l'espectacle de Broadway Pictures From Home, que es va estrenar el gener passat.

Meryl Streep a 'Solo asesinatos en el edificio'.

La temporada avançarà a través de dues trames. La primera resseguirà a través de flaixbacs els últims dies d'en Ben Glenroy, de manera que l'actor Paul Rudd tindrà un pes important a la sèrie malgrat que la mort del seu personatge ja hagi tingut lloc. La segona acompanyarà el trio de detectius en els seus intents per resoldre l'assassinat i, alhora, per relatar-ho mitjançant el seu pòdcast. En alguns moments, però, veuran com el seu vincle d'amistat es ressent per culpa de les seves aspiracions professionals, en especial el xou televisiu d'en Charles i l'espectacle de l'Oliver. A més, la sèrie posarà el focus en la vida de l'Oliver i la seva relació amb el món del teatre de Nova York. Com és habitual en la sèrie, cadascun dels episodis inclourà una sorpresa, sigui en forma d'aparició estel·lar o de gran número musical.

Creada per Steve Martin, Dan Fogelman i John Hoffman, Solo asesinatos en el edificio va causar sensació amb la seva primera temporada i es va convertir en una de les comèdies de més èxit de crítica. Des d'aleshores acumula 28 nominacions als premis Emmy per a les dues primeres temporades, dels quals n'ha aconseguit tres: millor actor revelació de comèdia per a Nathan Lane, millor disseny de producció i millor so. També ha obtingut set nominacions als Globus d'Or i cinc als Critics Choice Awards, entre altres reconeixements. Al llarg de les dues entregues, la sèrie ha acollit la participació de noms tan populars com Sting, Shirley MacLaine, Jimmy Fallon, Amy Schummer, Nathan Lane o Cara Delevingne.

stats