Audiències
Mèdia 01/10/2015

El 27-S impulsa TV3 fins al primer lloc al setembre

La 1 torna a caure al sisè lloc, per sota de Cuatro i La Sexta

Ara
2 min
La nit electoral va tenir un seguiment massiu a través de TV3 / CCMA

BarcelonaTV3 va ser el canal més vist a Catalunya durant el mes de setembre. La televisió pública, que a l'agost havia perdut el lideratge en benefici d'Antena 3, ha rebut aquest mes l'impuls de la Via Lliure, les eleccions del 27-S i la Lliga de Campions i s'ha tornat a situar en primera posició, amb un punt d'avantatge sobre Telecinco, la seva principal rival.

De totes maneres, el 12,5% obtingut aquest setembre –que millora en vuit dècimes la dada de l'agostqueda lluny del 13,3% del juny, que representa el rècord de l'any i que és exactament la mateixa dada que la televisió pública havia assolit el setembre de l'any passat. Per la seva banda, Telecinco, que a l'agost havia tocat terra amb un 10% que la va deixar tercera, ha remuntat ara un punt i mig de cop i s'ha situat en un 11,5%, dues dècimes per sobre d'Antena 3, que s'ha deixat mig punt i torna a la tercera plaça amb un 11,3%.

Qui s'ha endut les pitjors notícies del mes, però, és La 1, que torna a caure al sisè lloc dels canals més vistos a Catalunya, una posició que només havia ocupat una vegada, el novembre de l'any passat. El canal públic estatal –que tant al juliol com a l'agost havia estat cinquena, per sota de Cuatro– ha caigut del 6,7 al 6,5%, un dels seus pitjors registres històrics –el mínim ha estat 6,3%, l'agost del 2013–, i s'ha vist superada pel 6,6% de La Sexta –que ha guanyat un punt respecte a l'agost– i el 7% de Cuatro –que es deixa dues dècimes.

Pel que fa a 8TV, el seu 3,9% –que millora en 2,1 punts la dada de l'agost– és la millor dada des del novembre passat, però no iguala la de fa un any, quan es va enfilar fins al 4,2%. Per la seva banda, els canals temàtics de Televisió de Catalunya van a l'alça, especialment el 3/24, que de l'1,4 ha arribat al 2,1%. El Super3/33 ha passat de l'1,2% a l'1,4%, i l'Esport3 ha guanyat una dècima i s'ha situat en l'1%.

stats