TELEVISIÓ
Mèdia 20/06/2016

El ‘.Cat’ cau sobtadament de la graella i no té garantit el retorn

L’espai havia de reaparèixer el dijous 30 de juny

à.gutiérrez / N.juanico
2 min
Presentat per Xavi Coral, el .Cat va iniciar una nova etapa aquesta temporada amb nous col·laboradors com Natza Farré.

BarcelonaAdéu discret, sense comiat, del programa .Cat. L’espai de TV3 presentat per Xavi Coral no tornarà a la graella de la televisió pública aquesta temporada -tot i que ho havia de fer després del 26-J- i el seu futur de cara al setembre és de màxima incertesa. L’última entrega es va emetre fa tres setmanes, el 2 de juny, amb un programa dedicat als aldarulls de Gràcia. Aleshores no es va esmentar en cap moment que aquell era l’últim cop que s’emetia. El compte de Twitter del .Cat, de fet, emplaçava els seguidors a trobar-se després de les eleccions. Però finalment ha caigut de la graella i TV3 emetrà el dijous 30 de juny el telefilm La Xirgu, amb Laia Marull.

Segons ha pogut saber l’ARA, el programa no ha sigut suprimit oficialment, sinó que està davant del dilema d’una renovació molt a fons el format o que simplement sigui eliminat. En el cas que s’opti per mantenir un espai de debat polític també s’estudiarà si el millor és que es continuï dient .Cat, .Cattenint en compte que l’audiència no ha acabat d’acompanyar el programa en els dos formats que ha tingut.

El setembre el .Cat va començar la temporada amb diversos canvis. L’espai, fins aleshores conduït per Ariadna Oltra, va incorporar Xavi Coral com a presentador i va modificar el format amb el repte d’obrir-se a més temes i més gèneres. Dirigit per Manel Sarrau, el programa va encetar una nova etapa abandonant l’estructura monogràfica per donar cabuda a tots els temes d’actualitat de cada setmana. A més, el .Cat es va marcar l’objectiu de no descuidar cap àmbit informatiu i ser flexible als gèneres per tractar l’actualitat, incloent-hi entrevistes, debats, cara a cara i la participació d’especialistes. També va incorporar col·laboradors fixos, com Tian Riba i Natza Farré. Tot plegat tenia la voluntat d’aportar dinamisme al programa.

En termes d’audiència aquest .Cat renovat no ha superat les xifres de la primera etapa. De mitjana l’espai ha aplegat 252.000 espectadors i un 9,7% de quota de pantalla. Són dades lleugerament inferiors a les que va aconseguir l’espai quan el conduïa Ariadna Oltra, que va obtenir 266.000 seguidors i un 9,9% de share.

El programa, a més, ha estat al centre de diverses polèmiques. El maig del 2015 va rebre crítiques perquè va acollir un debat sobre el futur del sobiranisme en el qual només van participar entitats i partits a favor de la independència. Així mateix, en l’emissió del 2 de juny l’espai també va ser criticat perquè a la tertúlia sobre el conflicte de Gràcia no hi havia cap dona.

stats