Televisió
Mèdia 29/10/2013

Toni Cruanyes presentarà el nou 'Telenotícies Vespre' i Lídia Heredia conduirà 'Els matins'

Ariadna Oltra es farà càrrec d'un nou espai informatiu nocturn setmanal i Ramon Pellicer salta als caps de setmana. Els canvis tindran lloc al gener

Ara
2 min

BarcelonaToni Cruanyes, l'actual corresponsal de TV3 a París, serà el presentador del nou 'Telenotícies Vespre' que la cadena posarà en marxa, tal com va avançar l'ARA, el 16 de gener, coincidint amb el trentè aniversari del primer informatiu de la televisió pública catalana. Al seu torn, Ramon Pellicer, que presenta actualment el 'TN Vespre' –al costat de Raquel Sans, que serà la nova corresponsal de TV3 a Washington–, es farà càrrec de l'edició del cap de setmana en substitució de Joan Carles Peris. Pellicer, que també editarà l'informatiu, farà parella amb Agnès Marquès, que continua al capdavant d'aquest 'Telenotícies'.

Segons Televisió de Catalunya, "el nou projecte d'informatius" de la cadena "serà una evolució, des del lideratge, de l'actual model d'èxit per modernitzar la seva imatge i posar la tecnologia actual al servei de la informació que requereixen els espectadors". En aquest sentit, el nou 'TN Vespre' –que dirigirà el mateix Cruanyes– "incorporarà elements d'anàlisi i reflexió que ajudaran a interpretar l'actualitat, amb la presència d'experts i col·laboradors i amb entrevistes, perquè l'espectador pugui analitzar millor el context de les notícies que s'han anat produint i explicant durant el dia".

Nou programa per a Ariadna Oltra

Però els canvis no s'acaben amb els 'Telenotícies'. Segons ha informat aquest dimarts Televisió de Catalunya, la renovació de l'oferta informativa de la cadena implicarà també novetats a 'Els matins' i l'estrena d'un nou programa nocturn. Ariadna Oltra, que des del setembre del 2011 presenta el magazín matinal al costat d'Helena Garcia Melero, abandonarà el programa d'aquí a dos mesos i mig per posar-se al capdavant d'un nou espai informatiu que s'emetrà un cop per setmana en 'prime time'. El programa –del qual encara no ha transcendit el nom– serà dirigit per Manel Sarrau, actual director d''Els matins', i tindrà com a objectiu "aprofundir en l'actualitat" i "analitzar a fons els diferents esdeveniments informatius del moment actual, amb una especial atenció a l'actualitat catalana i al futur" del país.

El lloc d'Oltra al matí l'ocuparà Lídia Heredia, que ja havia presentat el programa al costat de Josep Cuní entre els anys 2007 i 2010. Helena Garcia Melero seguirà al càrrec de la segona part del programa, que a partir de gener tindrà com a directora Carme Ros. Tal com ja s'havia anunciat a començaments de temporada, Heredia prepara també un nou format sobre productes de proximitat titulat 'Collita pròpia', que està previst que vegi la llum durant el 2014.

Pel que fa al 'Telenotícies Migdia', mantindrà l'equip actual, amb Carles Prats i Núria Solé com a presentadors i Dani Bramon a la direcció. Bramon també dirigirà el 'TN Comarques', que mantindrà Mariona Bassa com a principal cara visible.

La cadena destaca que tota aquesta remodelació de l'oferta es fa "apostant de manera clara pels professionals de TV3", ja que els canvis no han implicat cap fitxatge extern.

stats