Televisió
Mèdia 26/10/2011

La falsa decapitació de Dani Martín a 'El hormiguero' crea debat a Twitter i enganya la Wikipedia

El cantant va sotmetre's a un truc de màgia amb una guillotina que, suposadament, va fallar. Alguns espectadors es van creure la broma i el van donar per mort

Ara
2 min

BarcelonaL'exlíder d'El canto del loco, Dani Martín, és aquest dimecres al matí el segon trending topic de Twitter a l'Estat, i durant la nit va ser també un dels temes més comentats a la xarxa arreu del món. El motiu d'aquesta aparició és la seva suposada mort, ahir, en directe, al programa d'Antena 3 El hormiguero. Martín va participar en una broma macabra organitzada per l'equip del programa de Pablo Motos: just abans d'acomiadar l'espai, el cantant va acceptar ser el conillet d'índies d'un truc de màgia amb una guillotina. Va situar el cap sota el tall i, en contra del que tothom esperava, el truc va fallar i el seu cap va caure dins d'un cistell.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Es tractava, lògicament, d'un muntatge, però Pablo Motos, molt nerviós, va ordenar immediatament que es llancés la publicitat, i en tornar va acomiadar precipitadament el programa assegurant que en l'edició d'aquest dimecres aclaririen els fets. Des del Twitter oficial del programa es va deixar anar un únic missatge assegurant que encara no sabien què havia passat, i que emetrien un comunicat quan la direcció aclarís el succés. Fins i tot a la web d'Antena 3 –on es pot veure el vídeo del truc de màgia– es parla d'un "moment dramàtic", i s'insistia que el programa donaria explicacions avui sobre els fets.

Tot plegat va fer que Twitter s'omplís de missatges sobre la mort del cantant, i que paral·lelament s'hi generés un debat sobre si la broma d'El hormiguero havia anat una mica massa enllà. La prova més clara que alguns s'havien cregut la broma és que, durant uns minuts, la Wikipedia va donar Martín per mort. Ell mateix, però, va desmentir-ho en un altre tuit: "Estic viu!". A partir d'aquí, però, el cantant ha demanat repetidament disculpes, ha assegurat que només volia divertir-se i que creia que era "obvi" que tot plegat es tractava només d'una broma, i ha declinat qualsevol responsabilitat sobre el fet que el programa no ho aclarís i sobre el contingut de la Wikipedia.

stats