Un director de luxe per a la primera sèrie de Movistar TV

La plataforma fitxa Alberto Rodríguez per debutar en la producció de ficció

Movistar TV vol deixar clar des del principi que la seva aposta per les sèries és de debò. Tot just un mes després d’estrenar el servei Movistar Series, que permet accedir en exclusiva a una desena llarga de ficcions nord-americanes, la plataforma de Telefónica acaba d’anunciar la seva entrada en l’àmbit de la producció pròpia. Es tracta d’una aposta a llarg termini -el primer projecte no es començarà a rodar, com a mínim, fins l’any que ve- però que disposa, de moment, de dos noms de prestigi: Alberto Rodríguez i José Antonio Félez, director i productor executiu, respectivament, d’un dels últims grans èxits del cinema espanyol, La isla mínima, que aspira a ser la gran triomfadora en els Goya d’aquest any, ja que ha acumulat 17 nominacions.

Rodríguez ja treballa en el desenvolupament de la que serà la primera sèrie pròpia de Movistar TV, un thriller ambientat a la Sevilla del segle XVI, enmig d’una epidèmia de pesta bubònica que va assolar la capital andalusa. “Sempre m’ha sobrevolat la idea que la ciutat en què visc va ser en altres temps una de les més modernes i importants del món occidental. Somiava viatjar en el temps fins a aquella època i poder vagar per aquella ciutat, que era la porta de l’or i d’Amèrica”, explica el director, nascut a Sevilla el 1971, en un comunicat de Movistar. “Espero que aquesta sèrie permeti fer realitat aquest somni”, continua Rodríguez, que precisa que la idea original de la ficció és “compartida” amb Rafael Cobos, coautor del guió de La isla mínima.

De moment, diu Telefónica, la sèrie està en una fase molt inicial i “podria començar a rodar-se el 2016”, però segons el director de continguts de Movistar TV, Domingo Corral, això suposa només l’inici d’una aposta de fons de la plataforma per la “creació de continguts de qualitat”. “La producció original serà una part essencial de Movistar Series i tenim clar el que busquem: talent”, ha afirmat Corral, que considera que la incorporació d’Alberto Rodríguez al projecte suposa “un gran fitxatge”.

“Hi ha projectes que necessiten temps i condicions favorables abans de convertir-se en una sèrie de ficció. Aquest acord permetrà desenvolupar la idea de la manera adequada”, assegura José Antonio Félez, que ha estat al costat de Rodríguez, no només en la seva última pel·lícula sinó també en tots els seus projectes cinematogràfics anteriors, des de 7 vírgenes fins a After i Grupo 7. Félez, a més, també ha produït títols com El Bola, Azuloscurocasinegro i La gran familia española.

Aquest projecte serà la segona incursió televisiva de Rodríguez, que el 2010 va dirigir quatre episodis de la sèrie d’Antena 3 Hispania, la leyenda. “Intentarem fer televisió amb l’esperit del cinema”, ha avançat el director, que es declara “expectant i feliç davant la idea de començar un projecte tan ambiciós”.