CELEBRACIÓ
Mèdia 24/10/2016

La Festa dels Súpers, un èxit tot i el mal temps

Prop de 200.000 persones participen en una nova edició de la trobada del club infantil de TV3

à.g.
3 min
La Festa dels Súpers, un èxit tot i el mal temps

BarcelonaUnes 200.000 persones han participat aquest cap de setmana en la 20a edició de la Festa dels Súpers. L’Anella Olímpica del Parc de Montjuïc ha acollit unes 150 activitats i 50 espectacles al llarg de dos dies intensos: saltar en estructures inflables, trobar tresors amagats, fer teatre, aconseguir un carnet de conduir naus especials, pintar amb esprai, fer broquetes de fruita, practicar diferents esports, visitar un planetari portàtil, superar circuits d’aventura, conduir karts i motos elèctriques, baixar en tirolina o esquiar amb un simulador eren només algunes de les opcions del menú.

Tot i que la xifra consolida la Festa dels Súpers com a principal espectacle infantil d’Europa, el mal temps de dissabte ha fet que enguany la participació total hagi estat notablement inferior a la de l’any passat, quan més de 300.000 persones van participar en l’activitat. En tot cas, per a Dani López, director del canal Super3, “aquesta Festa ha sigut molt especial, ja que s’ajuntaven dos aniversaris: la vintena edició de la Festa i els 25 anys del Super3”. A més, va recordar que “també ha sigut una edició d’estrena per a tres personatges nous de la família del Super3, amb una clara aposta de futur”, en referència als debuts de la Nenúfar, la Matoll i el 6Q.

‘Tots junts’

Ahir al migdia es van lliurar els guardons del concurs Superactivitats a l’escenari principal. Els guanyadors de les diferents categories han sigut el Col·legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya, Naturlandia i la Fundació Infantil per a la Protecció Familiar.

El plat fort musical d’enguany era l’espectacle Tots junts, ofert per la Família del Super3 i amb el qual culminava una trama del programa. Com és habitual a la Festa, es demanava la participació de les criatures, que havien de cridar “Tots junts!” per tal de fer despertar el cor del robot 6Q i, així, poder salvar-lo. L’actuació s’ha fet tres cops al llarg dels dos dies de la Festa. En total, aquest espectacle l’han vist més de 57.000 persones en directe, més els que el van seguir, diumenge al matí, per TV3 i el canal Super3 de manera simultània.

A part del vintè aniversari de la Festa -organitzada per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Ajuntament de Barcelona-, enguany es commemoraven els vint-i -cinc anys del club. Per això la Festa incloïa un moment pensat per a aquells antics súpers que ara ja acompanyen els seus fills. Es tractava d’una actuació de Joan Dausà, que va donar vida al personatge del Krust i que va pujar ahir a l’escenari acompanyat del Tomàtic per celebrar l’efemèride. A més, durant el cap de setmana s’ha emès una edició especial del carnet del Super3 commemorativa del 25è aniversari del club. Al llarg dels dos dies s’han donat d’alta al club uns 5.000 socis.

En els mateixos punts on s’expedia el carnet també es podia participar en un concurs que ha permès a 280 súpers pujar a l’escenari per cantar i ballar la cançó Som un equip. Entre altres actuacions que s’han pogut veure aquests dos dies hi ha els Brodas Bros, amb un espectacle de hip-hop, la Soul Machine i l’Escola Municipal de Dansa de Castelldefels, la Big Band Combo de Granollers i els Xiula. A més, es van poder escoltar les cançons del musical Geronimo Stilton.

I a fora de l’Estadi, a l’esplanada de la torre de Calatrava, hi havia exhibicions de cultura popular catalana i, tots dos dies, mitja hora abans que s’acabés la Festa, els diablets de la Federació de Diables de la Ciutat de Barcelona hi han fet un correfoc infantil.

stats