Mèdia 09/04/2019

'Fosse/Verdon' explora la vida de l'home que va revolucionar el cinema musical

La HBO estrena demà la minisèrie sobre Bob Fosse i Gwen Verdon, la seva companya professional

Ara
1 min
10 noves ficcions per al radar seriòfil del 2019

BarcelonaEl cineasta i coreògraf Bob Fosse i la ballarina Gwen Verdon van ser parella sentimental i professional durant més de 25 anys i junts van transformar el món del cinema musical. La seva tumultuosa relació –van estar casats entre el 1960 i el 1986– és la protagonista de 'Fosse/Verdon', la minisèrie que estrena demà la HBO. Sam Rockwell i Michelle Williams són els escollits per donar vida a aquesta parella que es va conèixer als escenaris de Broadway quan ell va coreografiar el musical 'Maleïts ianquis', que ella protagonitzava.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La seva vida plegats va estar plena d'excessos: Fosse era un creador obsessiu que abusava de les drogues i l'alcohol i sovint utilitzava el seu poder per seduir actrius i ballarines de Broadway. Malgrat les dificultats de la convivència, Gwen Verdon, una de les millors ballarines de Nova York, es va convertir en una de les seves col·laboradores més estretes. Les coreografies de Fosse, que van influenciar, entre d'altres, els videoclips de Michael Jackson, es diferenciaven per una ambientació decadent i posicions molt marcades.

La minisèrie es basa en 'Fosse', la biografia que va escriure Sam Wesson sobre l'autor de 'Chicago', i un dels seus productors és Lin-Manuel Miranda, que ha renovat el musical amb 'Hamilton'. En cinema, Fosse va dirigir 'Cabaret', que molts anys més tard Michelle Williams protagonitzaria a Broadway, i l'autobiogràfica 'Comença l'espectacle', centrada en un ballarí i coreògraf de Hollywood que ha tocat fons professionalment i ofega les penes amb l'alcohol i les drogues. Igual que el protagonista d'aquesta pel·lícula, Fosse va morir d'un atac de cor amb Verdon al seu costat.

stats