Comèdia

Marc Sarrats aborda la paternitat en temps d’apocalipsi al seu nou monòleg 'Vaques flaques'

La sala Paral·lel 62 acollirà l'espectacle a Barcelona el 19 de juny

2 min
Una de les imatges promocionals de l'espectacle

BarcelonaPer què portar un fill a un món que s’ensorra? Aquesta és la pregunta que sura en l’ambient al llarg dels 70 minuts de Vaques flaques, el nou espectacle de Marc Sarrats. A partir de la premissa, viscuda en primera persona, el còmic desplega tot un seguit de reflexions que l’entronquen amb la tradició de monologuistes més conscienciats socialment, però que defugen qualsevol alliçonament des de la superioritat moral, ja que ells mateixos –i les seves contradiccions– acaben sent les principals víctimes de les invectives i acudits. Marc Maron o George Carlin són els noms que venen de seguida al cap, tot i que Sarrats deixa bastantes més calories sobre l’escenari, amb una posada en escena energètica i intensa, tal com es va poder veure en l’assaig obert de la peça ofert pel còmic al teatre Golem’s, dijous passat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La relació entre l’esquerra independentista i l'Estat Islàmic, la desconstrucció masculina, els perills de la teràpia, la dimensió real de la crisi per al Primer Món o les religions i pseudoreligions són només alguns dels temes que enfila el còmic –en la doble accepció del terme– amb l’habitual desplegament pirotècnic verbal.

Aquest sis de juny és la primera opció per veure l’espectacle, en el marc del Festival Observa de Sabadell. També hi ha bolos programats a Vic (Espai ETC, 13 de juny), Girona (Festimams, 14 de juny), Vilanova i la Geltrú (El Tingladu, 15 de juny) o Vila-seca (Espai El Fènix, 27 de juny). En el cas de Barcelona, la data escollida és el 19 de juny, al Paral·lel 62, un escenari conegut per Sarrats, ja que hi va actuar mensualment com a membre d’El Soterrani, en unes actuacions centrades en els pecats capitals dels catalans que van elevar el sostre de l’escena còmica en català, com van demostrar amb els seus aforaments complets de manera consistent tot i tractar-se d’una sala gran, de vora mil localitats. Les entrades ja estan a la venda.

A banda de Vaques flaques, a Marc Sarrats se’l pot escoltar setmanalment al programa Matina, Codina! de RAC105 i se'l pot veure també col·laborant a l’Està passant de TV3. Al febrer va publicar el seu primer llibre, el recull de contes Tot el que no sigui morir-se, una desena de relats centrats en la mort on, al costat de l’humor càustic habitual, desplega també dosis de tendresa i reflexions sobre les convencions socials entorn de l’indefectible acte de morir-se. Junt amb Guillem Camós, manté el videopòdcast setmanal Vale ok, cada dilluns a les 23.00 h a Twitch i YouTube, al voltant d’històries de misteri i llegendes urbanes.

stats