Llàgrimes, bogeria i art a la primera final d’‘Eufòria’

Mariona Escoda guanya el 'talent show' de TV3, Triquell queda en segona posició i Núria López es converteix en la tercera finalista

4 min
La Mariona al moment final d''Eufòria' amb la resta de concursants

BarcelonaMariona Escoda s'ha convertit aquest dissabte a la matinada en la primera guanyadora d'Eufòria. La Mariona ha coronat el talent show de TV3 després d'endur-se un 61% dels vots del públic. Cesc Fuentes, conegut artísticament com a Triquell, ha quedat en segona posició i Núria López s'ha alçat com la tercera finalista d'Eufòria. A banda del trofeu amb el símbol del programa, la guanyadora s'emporta un contracte discogràfic, cantarà la cançó de l'estiu de TV3 al costat de Miki Núñez, copresentador del programa, i participarà en el tradicional disc de La Marató.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La gala va arrencar com un coet amb tots els concursants cantant Euphoria de Loreen, la cançó que va guanyar Eurovisió el 2011. “No ploris, eh?”, li deia Miki Núñez a una Marta Torné emocionadíssima al principi del programa. L’advertència era profètica, perquè al llarg de les tres hores de programa de llàgrimes n’hi va haver moltes. Les primeres van ser les del Triquell escoltant com la seva família i amics de Sant Quirze del Vallès l’animaven a guanyar. En la primera ronda d'actuacions els concursants podien triar la cançó que volien interpretar. El Triquell va irrompre a l'escenari amb Pump it! de Black Eyed Peas en una posada en escena amb acrobàcies ciclistes incloses de la mà d’Ot Pi i Jordi Sala Biker.

La Núria en la primera actuació de la nit
El Triquell en la primera actuació de la nit
La Mariona en la primera actuació d''Eufòria'

La Mariona va decantar-se per La mare de Dyango, una cançó que la seva àvia sempre li deia "que la incorporés al repertori dels concerts". Professors, companys de l'escola de música, amics i familiars van enviar-li els millors desitjos des de Valls. “Això que ha viscut la Mariona només passa a les pel·lícules”, deia el pare de la concursant, Manel Escoda. I, esclar, impossible per a la concursant contenir les llàgrimes. Des de Santa Pau, l'àvia de la Núria la definia com "la volcànica més volcànica que hi ha" just abans que ella s'enfrontés a l'arriscada Who you are de Jessie J.

Els concursants d''Eufòria' durant la gala final

El jurat, còmode i un punt desencadenat perquè no havia d'eliminar concursants, es va dedicar a destacar els punts forts dels artistes. "Ets art", deia Lildami al Triquell. “Ets una dona valenta. Tens 21 anys i saps molt bé el que vols fer”, llançava Elena Gadel a la Mariona, i després a la Núria se la imaginava fent "el musical que tu vulguis". Al rànquing de llàgrimes del dia també s’hi van sumar les de la coach d’interpretació Carol Rovira quan la Mariona li va dir: “Ets una persona amb una ànima molt pura”.

El moment més boig del programa

Però el moment més boig i més sorprenent del programa va ser quan el jurat i els coaches es van intercanviar els papers amb els concursants i van interpretar –amb més o menys traça, però sense la tensió del directe perquè s'havia gravat prèviament– fragments dels temes que havien passat per Eufòria. Les valoracions carregades d'ironia de la Mariona, el Triquell i la Núria com a jutges van convertir el programa en una festa d'amics que s'enduen aquesta experiència per a la resta de les seves vides. "¿T'ho has passat bé?", "T'has fet teu l'escenari", "Quin és el missatge de la cançó?", feien broma els concursants, totalment desinhibits imitant les fórmules més repetides pel jurat durant les diferents gales.

Els concursants en el paper del jurat amb els presentadors

La Núria va enfilar l'últim tram del programa amb una poderosa actuació (amb aigua inclosa) d'Història repetida de Núria Feliu. La de Santa Pau va quedar en tercera posició amb un 25% dels vots de la primera votació, 167.000 en total. "Ets una formigueta. Has demostrat una professionalitat incansable. Tens un talent que la gent ha vist i ha valorat des de casa", li va dir Lildami, i ella va respondre amb un somriure d'orella a orella: "Ja fa setmanes que he guanyat. Estic molt feliç. Què més puc demanar després d’haver viscut aquesta experiència?"

La Núria en la segona actuació d''Eufòria'
El Triquell en la segona actuació de la final d''Eufòria'
La Mariona en la segona actuació de la nit

El Triquiteam –com s'autoanomenen els fans del Triquell– va entrar en èxtasi quan el concursant va cantar Ull per ull d'Adrià Puntí. "Avui m'esteu despullant emocionalment. Moltes gràcies a tots", exclamava, agraït, el cantant de Sant Quirze. "Tens un magnetisme brutal. Per favor, escriu tot allò que et passa, no et tallis ni un pèl. La música d'aquest país et necessita més que mai", va destacar Marc Clotet. Al final, però, va ser la Mariona qui va arrossegar el vot majoritari del públic amb una espectacular actuació de Physical de Dua Lipa.

L'aventura eufòrica dels 16 concursants va començar el 19 de març però no s’acaba aquí. Els participants d'Eufòria es retrobaran tots a dalt d'un altre escenari, als dos concerts previstos per al 16 i 17 de juliol al Palau Sant Jordi.

stats