Mèdia 08/10/2019

Minoria Absoluta i DMax posen colors ara a la vida de Franco

El projecte segueix el fil de 'La Guerra Civil en color' i 'El franquismo en color'

Ara
2 min

BarcelonaDMax estrenarà el mes que ve Franco. La vida del dictador en color, una minisèrie documental de dos capítols que repassarà la biografia de Francisco Franco amb la particularitat que, per primera vegada, ho farà posant colors a filmacions i fotografies originals de l'època, entre les quals algunes d'inèdites. El projecte, produït per Minoria Absoluta, segueix la trajectòria iniciada per la productora i la cadena el 2016 amb España dividida: la Guerra Civil en color, que va tenir continuïtat aquesta primavera amb España después de la guerra: El franquismo en color.

Segons DMax, la nova producció (que coincideix en el temps amb l'exhumació del cadàver de Franco, que suposadament hauria de tenir lloc durant els pròxims dies o setmanes) estarà elaborada des de "la màxima rigorositat històrica" i "allunyada de qualsevol biaix ideològic", i permetrà resseguir la vida del dictador "des d'una altra perspectiva visual".

El programa pretén oferir una imatge "integral" de Franco i per això mostrarà els seus inicis a l'exèrcit com a "militar ras" durant els anys 20, el seu ascens fins a convertir-se en cap de l'Estat arran de la seva victòria a la Guerra Civil i "la seva capacitat per mantenir-se com la màxima autoritat d'Espanya durant 36 anys". La principal font de material gràfic ha sigut el No-Do, però la minisèrie també inclourà imatges inèdites de la vida del dictador, fotografies familiars, reportatges gràfics i articles de premsa. Per aconseguir tot aquest material, l'equip del programa ha recorregut a l'arxiu de la Filmoteca Espanyola i a diversos arxius públics i privats, tant espanyols com internacionals.

Igual que en les dues produccions anteriors, totes les imatges, originàriament en blanc i negre, s'han pintat "combinant les últimes eines digitals de tractament d'imatge i una laboriós procés de documentació per dotar-les del màxim realisme i espectacularitat", diu DMax. El projecte també recuperarà algunes imatges que ja s'havien pintat per a les dues produccions anteriors, i es completarà amb cròniques històriques i les aportacions de diversos experts.

stats