22/06/2024

Paco Grande: una història de superació contra els trols

2 min
Jugadors de la selecció espanyola després del partit contra Itàlia.

BarcelonaQualsevol periodista ha pogut experimentar en carn pròpia l'odi i l'hostilitat que habita a les xarxes socials, on la crueltat és sovint la divisa dels més enginyosos. Els periodistes i comentaristes de TVE de l'Eurocopa estan sent aquests dies objecte de mofa i burla a les xarxes, i en alguns casos, i sense entrar en si ho fan més bé o més malament, amb insults que passen de la ratlla. El periodista Paco Grande hi ha respost amb un fil a X on avisa els seus detractors que no el tombaran fàcilment, i ho aprofita per explicar una història personal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Resulta que explica que l'any 1982 estudiava tercer de periodisme i jugava a l'equip de futbol de Las Rozas quan li van diagnosticar una malaltia que es coneix com a mal de Pott, una tuberculosi òssia que produeix uns dolors molt forts. Això el va obligar a sotmetre's a un tractament i a una operació molt complicats que el van obligar a estar quatre mesos immobilitzat a l'hospital. Durant aquell temps va continuar estudiant i els professors van anar a l'hospital a fer-li els exàmens, encara que fos en posició horitzontal. Grande narra que va veure tot el Mundial 82 estirat al seu llit hospitalari. Finalment se'n va sortir i va poder acabar els estudis i continuar jugant a futbol.

"Sis mesos en un llit amb guix et donen tota la força del món. Ningú no t'atura. La teva ment és forta. Aquesta ha estat la meva força i motivació cada dia. I ho seguirà sent feu el que feu. Vaig veure el Mundial 82 enguixat en un llit i vaig perdre la mobilitat a les cames, i avui soc en una Euro gràcies a TVE i vaig a treballar en bici", conclou. Una història de superació contra els trols.

stats