Mèdia 21/05/2014

Picanyol no dibuixarà més vinyetes d’‘Ot, el bruixot’

Albert Castellví Roca
2 min

BarcelonaOt, el Bruixot, no tindrà noves vinyetes. El seu creador, Josep Lluís Martínez i Picañol, Picanyol, ha decidit deixar de dibuixar el seu personatge més emblemàtic després de 42 anys i més de 1.500 tires còmiques publicades a Cavall Fort. Noemí Martínez, una de les filles, ho ha anunciat en una carta publicada a la web de la revista en què explica que el pare, de 66 anys, “no és que deixi de treballar encara, però sí que es comença a jubilar”. “Com a filla seva he de dir que ja li toca. A casa l’hem vist treballar cada dia de l’any: caps de setmana, estius, ponts, dies de Nadal, Reis... A la nit, si li ve alguna idea al cap, s’aixeca i l’apunta, no fos cas que l’endemà no se’n recordi!”, continua. La filla afirma que el bruixot s’ha convertit en “un germà imaginari que d’alguna manera conviu” amb la família i que el seguiran “portant sempre dins el cor”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, des de Cavall Fort lamenten la desaparició d’un personatge que era indestriable de la revista des del 1971, però afegeixen: “Ja ens ho esperàvem i ho entenem molt bé. Dibuixar centenars i centenars de tires d’un personatge tan genial, inventar-se tantes i tantes històries, no és gens fàcil, i arriba un punt que qualsevol creador necessita descansar i posar punt final”.

Al número d’aquesta quinzena, la revista publica les dues últimes tires d’ Ot, el bruixot que ha dibuixat Picanyol, però tot i així el personatge hi continuarà apareixent, almenys temporalment: “Com que les tires de l’Ot són tan divertides i pensem que la majoria dels nostres lectors no les heu vistes pas totes, hem decidit que en triarem unes quantes i les tornarem a publicar. Estem segurs que us tornaran a fer riure”, explica la publicació.

stats