Mèdia Sèries 03/05/2022

Una guionista d''Anatomía de Grey' va fingir que patia càncer per entrar a la sèrie

Elisabeth Finch va enganyar durant gairebé vuit anys els seus caps i els seus companys de feina

3 min
La guionista va utilitzar la seva suposada malaltia per una de les trames de la sèrie

Gairebé vuit anys de mentides i històries rocambolesques. La guionista Elisabeth Finch, que des del 2014 formava part de l'equip d'Anatomía de Grey, va enganyar Shonda Rhimes, productora de la sèrie, assegurant que patia un càncer incurable que va resultar mentida, segons detalla en un extens reportatge la revista Vanity Fair. El relat de la seva història personal, publicat a la revista Elle, va servir a Finch perquè la totpoderosa productora es fixés en ella i la fitxés per al drama més longeu de la història de la televisió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En l'article, Finch explicava que li havien detectat un condrosarcoma, un tipus de càncer d'ossos poc freqüent, sobretot en persones joves, i detallava com hi havia plantat cara i havia decidit no seguir les instruccions del metge d'agafar-se una baixa indefinida per concentrar-se en el tractament. Segons detalla Vanity Fair, Finch, que va ser guionista de Crónicas vampíricas, anava a treballar amb el cap rapat i tapada amb bufandes i mocadors, i moltes vegades els seus companys de feina podien sentir com vomitava al lavabo. Era en moments així en què els seus caps li deien que se n'anés a casa a descansar, però ella sempre refusava l'oferiment i volia treballar més hores. Finch va fer servir la seva història per a una de les trames de la sèrie: en el capítol setè de la quinzena temporada, la cirurgiana Catherine Avery era diagnosticada amb el mateix càncer que se suposava que tenia Finch. Tot i la gravetat de la seva malaltia, Avery aconseguia continuar amb la seva fulgurant carrera mèdica.

La situació personal de Finch també li proporcionava certs privilegis dins la sala de guionistes, com ara tenir una cadira millor que la resta dels seus companys. També se li concedia més temps per fer les presentacions dels guions. "Tots ho toleràvem perquè crèiem que podria ser que s'estigués morint, que aquelles podien ser les seves darreres paraules", explica un dels guionistes de la sèrie. Els companys de feina de Finch també relaten que l'empitjorament del seu estat de salut solia coincidir amb les dates en què havia d'entregar un guió. Les absències eren constants, i era habitual que expliqués que s'havia de sotmetre a un tractament experimental. Segons el seu relat, també li van haver de fer un trasplantament de ronyó.

Investigació interna

El seu suposat càncer no és l'única mentida que va explicar Finch durant el seu pas per Anatomía de Grey. L'octubre del 2018, quan un home va matar tretze persones en una sinagoga de Pittsburgh, la guionista va assegurar que un dels morts era un amic seu de la universitat. Amb el pas del temps, la història va anar guanyant en detalls i Finch explicava que havia ajudat a recollir les restes mortals del seu amic del terra de la sinagoga per tal de complir amb la tradició jueva que mana que els morts siguin enterrats en 24 hores amb totes les parts del seu cos.

Les mentides de Finch van sortir a la llum aquest febrer, quan Shonda Rhimes, que acabava d'estrenar ¿Quién es Anna?, sèrie sobre l'estafadora Anna Delvey, va rebre un e-mail de Jennifer Beyer, que des del 2020 és la dona de Finch. Beyer, que ara no manté cap relació amb la guionista, va explicar a Rhimes que la seva esposa portava anys explicant mentides. La parella es va conèixer l'any 2019 en un centre de salut mental: Beyers hi va ingressar per recuperar-se de 18 anys de matrimoni abusiu, mentre que Finch hi va anar per tractar-se de la síndrome d'estrès posttraumàtic generat per l'atac de Pittsburgh. Finch, però, no va fer servir el seu nom real, va assegurar a tothom que es deia Jo, com Jo Wilson, un dels personatges d'Anatomía de Grey per al qual la guionista estava escrivint el seu arc narratiu.

A finals de març, Finch va anunciar que s'agafava una excedència, una decisió que va fer que Disney, grup al qual pertany Anatomía de Grey, aturés la investigació interna que havia posat en marxa per esbrinar si les acusacions contra ella eren reals. Segons The Hollywood Reporter, Disney va demanar a Finch una autorització per parlar amb els seus metges però ella s'hi va negar i va optar per agafar l'excedència. "Sempre seré una de les més grans fans d'Anatomía de Grey. M'estimo la sèrie des del primer dia i he tingut l'honor d'escriure-hi des de la temporada onze", deia Finch en el seu comunicat, en el qual assegurava que era el moment de centrar-se en la seva família i la seva salut.

stats