'Talent show'
Mèdia TV 08/03/2023

'Eufòria', any dos: com serà la segona temporada del 'talent show'?

Carol Rovira deixa de ser professora i s'incorpora a l'equip de jutges

3 min
La Núria en la segona actuació d''Eufòria'

BarcelonaIgualar o superar les audiències obtingudes amb la primera temporada és el repte al qual s'enfronta Eufòria en el seu segon any de vida. El talent show de TV3, que ja ha emès els dos darrers càstings del programa, torna aquest divendres amb les gales en directe. Alguns dels elements que van convertir l'espai en un fenomen es mantenen –Marta Torné i Miki Núñez repeteixen com a mestres de cerimònies– però també hi ha algunes novetats. Qui serà la nova Mariona?

Canvis al jurat i a l'equip de 'coaches'

El programa incorpora dues noves professores

Una de les principals novetats d'aquesta edició la trobem al jurat. Marc Clotet deixa de ser el tercer membre de la màxima autoritat del programa i serà substitut per Carol Rovira, que en la primera edició va ser coach d'interpretació i que en els darrers mesos s'ha encarregat de presentar Eufòria dance, l'spin-off del programa. Rovira farà equip amb Elena Gadel i Lildami, que ja van ser membres del jurat en la primera edició.

El nou jurat del concurs.

La marxa de Rovira del claustre de professors eufòric ha obligat a buscar-li una substituta. La tria ha estat l'actriu i cantant Paula Malia, que ha aparegut en sèries com Valeria (Netflix) i també ha participat en el muntatge teatral de La importància de ser Frank de David Selvas, que tenia un important component musical. També formarà part de l'equip de coaches la cantant, compositora i pianista Clara Luna. Totes dues ja han mostrat una mica quin serà el seu tarannà en els càstings que s'han emès en les darreres dues setmanes.

Pel que fa a la resta de professors es mantenen Daniel Anglès, que repetirà com a director artístic; Jordi Cubino, productor musical del programa, i Albert Sala, que després de triar el cos de ball del programa a través d'Eufòria dance torna a ser el coreògraf del talent show.

Els 16 concursants

Una cantant clàssica d'Armènia, un fan de 'Fama' i una diva "simpàtica"

Un dels peatges que hauran de pagar els nous concursants serà les comparacions amb els participants de l'any passat. El programa ha hagut de buscar candidats que es puguin escapar de l'ombra dels exeufòrics. En una entrevista recent amb l'ARA, Marta Torné assegurava que els concursants d'aquesta edició tenen un nivell tècnic superior als de l'any passat.

Els setze concursants d'aquesta edició tenen edats compreses entre el 16 i 26 anys i són d'orígens molt diversos. Així, una de les concursants que més va cridar l'atenció en els càstings va ser l'Emmi, que va néixer a Armènia i va arribar a Catalunya amb tres anys. Té formació clàssica, toca el piano i té coneixements de jazz. Una de les seves companyes d'edició serà l'Elena, de 21 anys i de Palma, que es descriu a ella mateixa com a "madame i diva simpàtica". Entre els nois destaca el Domènec, que va néixer al Camerun, on el seu pare va trobar l'amor i va fundar el Casal Català i dues escoles. Un altre dels participants d'aquesta edició serà el Nei, de 19 anys i enamorat de l'univers del musical Fama.

La dinàmica de les gales

Més directe i moltes cançons actuals

A diferència del que va passar en la primera edició, enguany totes les gales seran en directe des de l'inici del concurs (l'any passat les cinc primeres gales van ser en fals directe perquè l'equip pogués agafar rodatge). D'aquesta manera, els espectadors podran triar des d'un bon començament qui marxa i qui continua al concurs a través de l'aplicació (l'any passat va ser el públic de plató qui va prendre la decisió durant les cinc primeres gales).

Segons ha detallat el programa, en la primera gala sonaran temes molt populars actualment, com Flowers, de Miley Cyrus, o De l’1 al què, de The Tyets. També s'escoltaran clàssics com ara Suspicious Mind, d’Elvis Presley, o Sweet Child O' Mine, de Guns N' Roses. En la primera entrega, el concurs no variarà la seva dinàmica: els concursants pujaran a l’escenari en grups de quatre. Cada un dels setze aspirants serà la veu principal d’un número musical, mentre que la resta de membres del grup faran les segones veus. Un cop el grup hagi interpretat tots els números musicals, rebran les valoracions del jurat, que decidirà les dues persones que se’n van a la zona de perill i les dues que se salven. D’aquesta manera, al final de la gala el jurat haurà col·locat vuit concursants a la zona de perill.

El nombre de concursants en perill pot augmentar si així ho decideixen Clara Luna i Jordi Cubino, que des del VAR musical hauran escoltat i analitzat atentament totes les actuacions. Després del seu veredicte, la resta de coaches podran treure alguns concursants de la zona de perill fins que hi quedin sis aspirants. Seran aquests sis els que, en la primera gala de divendres, es posaran en mans de l'audiència perquè decideixi quins dos concursants poden continuar a Eufòria.

stats