Mèdia 21/07/2016

TVE iguala l'oferta d'Antena 3 i conservarà 'Cuéntame'

La sèrie ha renovat per dues temporades per un preu de 24,5 milions d'euros

Albert Castellví
2 min
TVE no llença la tovallola  i vol seguir amb ‘Cuéntame’

BarcelonaEl consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola ha aprovat aquest dijous, per unanimitat, la renovació de la sèrie 'Cuéntame cómo pasó' per un import de 24,5 milions d'euros, segons informa Europa Press. La corporació pública, doncs, ha utilitzat el seu dret de tempteig davant l'oferta que el grup Atresmedia havia fet a la productora de la ficció, Ganga Producciones, per endur-se-la a Antena 3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fonts d'Atresmedia han explicat a l'ARA que la seva oferta es basava fonamentalment en al·licients de tipus comercial i en més flexibilitat per a la producció, unes condicions que TVE, com a cadena pública, no pot oferir. La seva contraoferta, per tant, ha consistit a apujar el preu per capítol per compensar la resta de millores que proposava el grup privat. Des d'Atresmedia recorden que ara haurà de ser Ganga qui valori les dues ofertes i esculli la que consideri més beneficiosa, però donen per fet que optarà per quedar-se a la pública.

El consell d'administració ha aprovat la compra de dues noves temporades de 'Cuéntame', que d'aquesta manera arribarà fins a la 19a entrega. Són les mateixes condicions que fa unes setmanes Ganga havia pactat amb Atresmedia davant la incertesa sobre el futur de la producció: fins ara, TVE sempre havia renovat la sèrie abans que s'acabés d'emetre la temporada anterior, però en aquesta ocasió la cadena pública havia mostrat dubtes sobre la seva continuïtat. La 17a temporada es va acomiadar el 19 de maig, i des de llavors TVE havia anat ajornant la decisió sobre el seu futur.

Entre els motius que havien portat la televisió pública a deixar en 'stand by' el futur d'una de les seves sèries més emblemàtiques hi havia els dubtes sobre la netedat dels seus comptes, que van ser sotmesos a una auditoria interna per part de la cadena. Aquesta anàlisi va revelar, per exemple, que la sèrie facturava a través de 25 empreses diferents, però tot i així va concloure que les irregularitats comeses eren menors i no s'allunyaven de les situacions que se solen donar en produccions d'aquestes característiques.

Un altre element que feia dubtar la televisió pública és la presumpta implicació dels dos protagonistes de la sèrie, Imanol Arias i Ana Duato, i de la productora Ganga en un cas d'evasió fiscal. Segons va publicar en el seu moment 'El Mundo', això va motivar pressions del ministeri d'Hisenda en contra de la renovació de la sèrie, ja que consideraven que suposaria un "greu problema ètic".

stats