24/09/2021

El greix de la model

2 min

Llegeixo a l’ARA que la model Linda Evangelista, de 56 anys, ha explicat els motius pels quals “ha estat desapareguda del món” en els últims anys. Es va sotmetre a una operació per reduir greix, però va sortir malament. El mètode es diu CoolSculpting de Zeltiq. Diu ella: "Va augmentar les meves cèl·lules adiposes en comptes de disminuir-les, m'ha deixat permanentment deformada fins i tot després de sotmetre'm a dues cirurgies correctores doloroses, sense èxit. He quedat, com han dit alguns mitjans, irreconeixible".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Entenc que la bellesa, com la intel·ligència, et ve donada (i això no vol dir que no hi hagi moltes belleses i moltes intel·ligències). Entenc també que qui neix amb molta bellesa, espontàniament, té un nivell d’exigència física molt més alt (potser per a una model és molt més terrible que per a vostè fer ulleres o tenir un granet o panxa). De la mateixa manera, qui neix intel·ligent, també té un nivell d’exigència molt més alt (potser per a un intel·ligent treure un nou en un examen és un drama). En públic valorem molt més la intel·ligència que la bellesa (¿recorden el conte de Riquet el del Copet?) però em sembla que a la bellesa, i a l’esforç per mantenir-la i augmentar-la, també li hem de donar un valor.

Estic a favor que tothom que vulgui i pugui s’operi, s’implanti cabells o es depili pèls, es tenyeixi, es posi bòtox, es faci reduccions o augments mamaris, es compri un Jes Extender. Estic a favor del fes-t’ho com vulguis. Jo tinc una parafília: trobo la majoria de gent molt guapa. Per tant, no em facin gaire cas. Pel que recordo de Linda Evangelista, se’m fa difícil imaginar d’on es volia treure greix sobrer, però entenc que la seva exigència corporal –essent tan preciosa– potser era molt més alta que la que pugui tenir qualsevol. I entenc també, aquesta és la lliçó, que potser va passar-se la vida laboral restringint-se el plaer del menjar de manera salvatge per poder estar tan prima com llavors s’exigia i que, un cop retirada, la seva relació amb el menjar i el beure ja no va poder ser equilibrada mai més.

Empar Moliner és escriptora
stats