CANVI DE CICLE
Política 27/05/2013

CiU ratifica el rumb cap a la consulta i el compromís amb el programa després de les crítiques de Duran

El cap de files d'Unió, que en una entrevista a 'La Razón' va assegurar que "a la pràctica, no hi ha res del procés sobiranista", no ha acudit aquest matí a la reunió de l'executiva nacionalista

Oriol March
1 min
Imatge de la reunió de la Comissió Executiva Nacional de la Federació de CiU

BarcelonaCiU ha volgut exhibir unitat aquest dilluns en el rumb cap a la consulta. Ho ha fet després d'una reunió de l'executiva conjunta de la federació, que s'ha reunit l'endemà que Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, assegurés en una entrevista a 'La Razón que "a la pràctica no hi ha res del procés sobiranista". Josep Maria Pelegrí, secretari general dels democristians, ha estat l'encarregat de sortir davant la premsa a explicar la reunió de l'executiva nacionalista, i ha assegurat que "el rumb es manté" i que "CiU està compromesa amb el programa electoral". Un programa electoral que parlava de consulta "en el marc legal que s'esdevingui" i que defensava l'estat propi per a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si ha sortit Pelegrí davant dels mitjans és perquè Duran no ha acudit per una indisposició a la reunió que s'ha celebrat aquest matí a la seu d'Unió i que integra tots els alts comandaments de CiU. Durant la cita s'ha passat revista al pacte amb ERC i al grau de compliment dels compromisos prefigurats al programa electoral. De fet, bona part de la reunió, segons fonts presents a la reunió, ha servit per "refermar" l'objectiu de complir el programa electoral després de les tensions dels últims dies.

Des d'una altra perspectiva, CiU ha volgut passar revista a l'activitat legislativa del PP. Segons Pelegrí, Mariano Rajoy fa lleis "contra Catalunya" i ha considerat inadmissible que des de l'Estat es vulgui fer veure "que és el catalanisme qui retalla l'estat del benestar".

stats