Política 13/11/2014

L'escorcoll a l'Ajuntament d'Alpicat acaba sense cap detingut

La Guàrdia Civil s'ha emportat una trentena d'expedients en caixes. L'Ajuntament ha titllat de "desproporcionada" l'actuació policial

Acn
2 min

AlpicatLa Guàrdia Civil ha acabat poc després de les quatre de la tarda d'aquest dijous el registre de les dependències de l'Ajuntament d'Alpicat (Segrià), que havia començat a les 10 del matí per ordre del jutjat d'instrucció número 3 de Lleida per presumptes delictes de prevaricació i contractació il·legal. La Guàrdia Civil s'ha emportat una trentena d'expedients en caixes que han carregat a un vehicle.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La jutgessa del jutjat d'instrucció número 3 ha ordenat l'escorcoll per suposades irregularitats en contractació de personal i serveis arrel d'una denúncia de la cap de l'oposició. Segons ha explicat l'advocat de l'Ajuntament, Carles López, els agents no han detingut cap membre de l'equip de govern ni cap funcionari. A més ha considerat totalment ''desproporcionada'' l'actuació policial.

Segons fonts de la investigació, una desena d'agents, entre aquests els quals n'hi havia vestits de paisà, han demanat documentació d'administració i de personal. Fonts del consistori han confirmat que hi ha diversos agents a l'interior de les dependències i també l'alcalde del municipi, Pau Cabré (CiU).

L'alcalde va ser absolt per un delicte contra l'ordenació del territori

L'Audiència de Lleida va absoldre Cabré el 2013 del delicte contra l'ordenació del territori pel qual va ser condemnat a 8 mesos de presó i a 8 anys d'inhabilitació per a càrrec públic per concedir una llicència per construir una nau en sòl rústic. El tribunal va estimar totalment els recursos d'apel·lació a la sentència condemnatòria. La sentència va absoldre també l'exsecretari municipal, Miquel S.B., i l'arquitecta municipal, Olga B.M., que també havien estat condemnats a la mateixa pena que l'alcalde pel jutjat penal número 1 de Lleida.

Després de la condemna del jutjat penal, el president de CDC de Lleida, Ramon Farré, va defensar l'alcalde i va decidir no expulsar-lo del partit adduint que la sentència seria recorreguda i que no hi havia hagut lucre personal. Cabré també és president del Consell Comarcal del Segrià.

stats