Publicitat
Publicitat

DEBAT INTERN

Puigcercós admet que "tothom té dret" a postular-se per liderar ERC però demana "cohesió"

El president dels republicans constata amb els 'indignats' "un malestar que ha vingut per quedar-se" per la percepció que "les decisions econòmiques s'estan menjant la política"

"La pluralitat és una característica d'ERC i ha de ser un element fonamental del Congrés" del partit a la tardor, ha explicat el seu president, Joan Puigcercós, en l'obertura del Consell Nacional dels republicans, pel que també ha admès que "la presentació d'una candidatura única pot xocar amb aquesta pluralitat". Tot i que ell treballa perquè no es reprodueixi la batalla entre sectors del Congrés de fa tres anys, accepta que "tothom té dret a fer un pas endavant" i optar a liderar ERC, però va reclamar un "esforç de generositat, de respecte" per dur "una proposta el màxim de cohesionada" i prioritzar el debat d'idees, perquè "molta gent" els "espera".

El Consell Nacional d'avui ha ratificat el reglament que marca que, per presentar candidatura a president o secretari general –que es votaran el 17 de setembre–, cal recollir l'aval del 5% de la militància o el de dues seccions locals. Algunes esmenes pretenien reduir aquesta exigència, però no han prosperat. En total, se n'havien presentat 54, de les quals 43 s'havien transaccionat prèviament, 9 s'han rebutjat avui, una s'ha retirat i només una ha estat aprovada, però no feia referència a cap element clau. Els consellers també han avalat els membres de la comissió organitzadora (presidida per Enric López, actual vicesecretari general de Coordinació Interna i Acció Electoral), la sindicatura electoral (amb Carles Mundó al capdavant), la comissió de renovació d'Estatuts (que lidera també Enric López) i la de de redacció de la ponència política (coordinada per Marta Rovira, vicesecretària general d'Acció Sectorial i Programes). Els dos últims equips reuneixen dirigents actuals i militants més joves.

Quant a l'actualitat política i social, Puigcercós ha constatat en relació amb els indignats que "hem pogut veure les darreres setmanes un malestar que ha vingut per quedar-se", ja que "la percepció és que les decisions econòmiques s'estan menjant la política" i això "ho pagaran les esquerres". Igualment ha carregat contra el Govern de CiU perquè "tot el que demanava a l'oposició ja no importa" i "resulta que el PP ja és un soci homologable", malgrat que ERC s'oferís també com a aliat a canvi d'un seguit de mesures. La federació, segons el dirigent republicà es troba ara a "la deriva d'anar retallant a Catalunya sense enfrontar-se amb Madrid" i "només vol complir la proposta electoral de suprimir l'impost de successions".


21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT