Política 12/05/2018

"Mai ens cansarem de lluitar per la seva llibertat": el record pels presos i exiliats durant el debat d'investidura de Torra

Cinc llaços grocs i els familiars dels presos omplen l'absència dels empresonats a l'hemicicle del Parlament

Mireia Esteve
2 min
Torra durant el seu discurs per al ple d'investidura

Barcelona"Avui jo no hauria de ser aquí". Amb aquesta frase, el candidat a la presidència de la Generalitat, Quim Torra, ha començat el discurs d'investidura. Feia referència al president Carles Puigdemont, el candidat que JxCat volia investir en un primer moment, però que l'estat espanyol ho ha impedit. I ha continuat amb un record per tots els presos i exiliats, i el seu compromís perquè tornin a casa: "Mai ens cansarem de recordar-los, perquè mai ens cansarem de lluitar per la seva llibertat". Com en els últims plens de la cambra catalana, els presos han tornat a ser més presents que mai en la primera sessió del debat d'investidura del quart candidat proposat per JxCat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les paraules de Torra no han sigut les úniques que han servit per recordar tots els líders independentistes empresonats i també els exiliats. Els presos també hi han sigut representats pels seus familiars, com és el cas de les dones de Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Jordi Sànchez, que han estat presents a l'hemicicle. O els ja tradicionals llaços grocs que seuen als escons dels diputats presos des de principis de la legislatura: Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Raül Romeva.

En aquesta primera sessió del ple d'investidura de Quim Torra també hi era la fins ara consellera de Governació Meritxell Borràs, que va estar empresonada durant un mes a Alcalá-Meco. Des d'aquesta presó i també des d'Estremera i Soto del Real, des que es va fer pública la candidatura de Quim Torra els presos han fet arribar a través de Twitter les seves mostres de suport. Unes mostres de suport que la ciutadania també ha fet arribar als empresonats a través de cartes a les tres presons. Unes cartes que Torra, durant el seu discurs, ha xifrat en "mig milió".

stats