Política 06/05/2016

Puigdemont reclama crear un nou partit i situa els alcaldes de CDC com a "líders emergents"

El president de la Generalitat, en declaracions a l'ACN, assegura que calen "nous missatges, nous llenguatges i noves formes de governar", i s'obre a canviar el nom del partit

O.m.
1 min
Puigdemont s’allunyarà de la pugna congressual oberta a CDC

BarcelonaA principis de la setmana passada, Carles Puigdemont va assegurar que tenia intenció d'implicar-se activament en la refundació de Convergència. Avui, en declaracions a l'ACN, ha fet públic el seu posicionament a la consulta interna que celebrarà la formació el 21 de maig per decidir si funda un nou partit o bé renova a fons l'actual. "Optaré per crear una nova eina que lligui la millor tradició de CDC i una mirada cap al futur protagonitzada per nous missatges, nous llenguatges, noves formes de governar i nous lideratges", ha apuntat el president de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigdemont ha ressaltat que, en ple debat sobre les figures que han de liderar les futures sigles, assegura que els alcaldes de Convergència poden ser la "base" de la nova formació com a "planter de lideratges emergents". L'exbatlle de Girona va assenyalar ahir, per primera vegada, que estaria disposat a presentar-se com a candidat a les eleccions si la feina que té encomanada "no s'acaba".

L'aposta del president de la Generalitat per crear un nou partit arriba fins i tot al nom, i assegura que també això "s'ha de posar a renovar" per la via d'esperonar la militància a no tenir "límits en les ambicions" ni complexos en aquest procés intern.

stats