Publicitat
Publicitat

El Suprem avala que el català i el valencià són el mateix

El tribunal dóna la raó a un veí de Cocentaina (el Comtat) exclòs d'un procés de selecció de la Generalitat Valenciana per haver utilitzat la denominació 'català'

El Tribunal Suprem ha rebutjat aquest divendres el recurs de cassació interposat per la Generalitat Valenciana contra la decisió que avalava l'equivalència entre les denominacions 'català' i 'valencià' per referir-se a la llengua. El govern valencià va recórrer la decisió judicial que donava la raó a un veí de Cocentaina (el Comtat) que va ser exclòs del procés de selecció de professorat de l'Escola Oficial d'Idiomes de l'any 2001 per haver indicat 'català' com a especialitat. El Suprem recorda en la seva decisió de rebutjar aquest recurs la nombrosa jurisprudència existent en diferents instàncies que avala la unitat lingüística basant-se en els àmbits acadèmics i científics.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha valorat aquesta nova sentència recordant que són 45 les sentències que reconeixen la unitat de la llengua i l'equivalència de la doble denominació i que 44 d'elles són arran de processos i recursos oberts a instàncies de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, l'entitat ha demanat al govern valencià "que accepti la realitat que assenyala la filologia i reconeixen els tribunals i acabi amb la politització de la llengua i el fals conflicte entorn del nom, per tal de permetre treballar a favor de la seua promoció social". "La politització partidista de la llengua dels valencians no és sinó una altra manera de dificultar i marginar-ne l'ús", considera ACPV, que recorda el cost econòmic en despeses judicials per la pèrdua de sentències i xifra aquesta quantitat en uns 31.500 euros.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT